Antena Căutare

18 iulie 1976: 37 de ani de la o premiera mondiala! 10 pentru Nadia Comaneci

Olimpiada de la Montreal. 18 zile trecusera din iulie, vara lui 1976. La 14 ani, dupa o evolutie fara greseala, Nadia Comaneci dadea peste cap tehnologia si obtinea primul "10" din istoria gimnasticii! A aparut, ce-i drept, nota 1.

Totul s-a intamplat in concursul pe echipe, la paralele! O sala plina si o copila din Onesti gata sa-si faca exercitiul. Pe margine, Bela Karolyi numara pasii Nadiei pana la inceperea exercitiului.

Rotiri, siguranta, eleganta, desprindere si o aterizare perfecta! Aplauze din sala si emotiile normale pana la afisarea notei. Se intarzie putin, iar tabela arata nota 1. Nimeni nu intelege, dar oficialii le arata romanilor ambele maini. "E zece". Si e premiera mondiala!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

N-a fost tot. Au urmat alte aparitii sinonime cu perfectiunea, iar Nadia Comaneci a primit inca sase note de 10.

VIDEO: Nae Nicolae, patronul echipei FC Stefanesti, n-a avut nicio sansa! Ce se intampla cand esti lovit de un tren... Asta inseamna sa castigi Liga Campionilor! Bayern Munchen, 245.000 de solicitari pentru bilete la derby-ul cu Dortmund...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x