Căutare Live

Tragedie în sportul româneasc! A murit Constantin Popescu, fostul handbalist cu trei titluri mondiale în palmares

Din păcate, lumea handbalului este din nou în doliu. Constantin Plilică Popescu a decedat la vârsta de 90 de ani, anunță Federația Română de Handbal (FRD), pe site-ul oficial. 

Din păcate, lumea handbalului este din nou în doliu. Constantin Plilică Popescu a decedat la vârsta de 90 de ani, anunță Federația Română de Handbal (FRD), pe site-ul oficial.

Primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc, cu trei titluri mondiale în palmares (1956, 1960, 1962), unul de vicecampioane (1973) și cea mai bună performanță a handbalului feminin la Jocurile Olimpice până în prezent (locul 4), nea Pilică, așa cum îi spune lumea din sportul pe care l-a iubit și pentru care a stat întotdeauna demn, a contribuit imens și la istoria scrisă a handbalului, fiind autorul volumelor ”Istoria handbalului românesc”, Biblia de statistică și performanță sportivă a echipelor naționale, cluburilor și sportivilor din handbal.

Cine a fost Constantin Popescu, zis nea Pilică

Constantin Popescu s-a născut în București, pe 3 septembrie 1928, și a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport.

În 1960, lui Constantin Popescu i s-a conferit titlul de „Maestru Emerit al Sportului” pentru medaliile de aur de obținute la Campionatele Mondiale în 11 jucătoare din 1956 și 1960.

În anul 2000, Constantin Popescu primește Crucea națională Serviciul Credincios Clasa a II-a, conferită de președintele Emil Constantinescu prin Decretul nr. 563 din 1 decembrie 2000 „pentru obținerea unor rezultate sportive deosebite”.

În Adunarea Generală a Federației Române de Handbal din 12 octombrie 2007 s-a decis instituirea unor distincții de excepție pentru antrenori, superioare celor deja existente. Astfel, alături de alți șapte antrenori români, Constantin Popescu Pilică este declarat „Antrenor Internațional de Excelență”.

Într-o ceremonie desfășurată pe 11 iunie 2009, Constantin Popescu a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa I „în semn de înaltă apreciere a contribuției avute în planul pregătirii mai multor generații de campioni […]”.

Înmormântarea va avea loc duminică, 4 noiembrie 2018, la Cimitirul Ghencea civil.

7 MAI 1986. IMPOSIBILUL POSIBIL: Cum a jucat Steaua, în 111 zile, cu FC Barcelona și Real Madrid!!!... Gicu Grozav pleacă de la Dinamo. Acesta și-a reziliat contractul. Află care a fost motivul...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri