Antena Căutare

A murit Peter Gethin, pilotul care a castigat cea mai stransa cursa din istoria Formulei 1

Fostul pilot englez de Formula 1 Peter Gethin a murit, luni, la varsta de 71 de ani, a anuntat Clubul pilotilor britanici de curse (BRDC).

Gethin ramane in istorie ca pilotul care a castigat cel mai strans Grand Prix din istoria Formulei 1, dupa ce l-a invins pe suedezul Ronny Peterson pentru numai o sutime de secunda in Marele Premiu al Italiei de la Monza, in 1971.

A fost singura victorie din cariera lui Gethin in Formula 1, care a concurat in 30 de curse intre 1971 si 1974 pentru echipele McLaren, BRM si Hill.

Peter Gethin s-a nascut in Ewell, Surrey (Anglia), pe 21 februarie 1940, si si-a facut un nume in motorsport la mijlocul anilor '60, in campionatul britanic de Formula 3, consacrarea venind odata cu titlurile Marii Britanii la Formula 5000, in 1969 si 1970.

Debutul in Formula 1 si l-a facut inlocuindu-l pe Bruce McLaren, decedat intr-un accident petrecut in timpul unor teste desfasurate pe circuitul de la Goodwood (Anglia).

Dupa ce si-a incheiat cariera in Formula 1, in 1974, Gethin a participat la diferite competitii din Australia si Statele Unite, iar in 1984 a fost numit team-manager al echipei de Toleman, la care, in acelasi an, brazilianul Ayrton Senna avea sa-si faca debutul in Marele Circ.

In a doua parte a anilor '80, si-a format propria echipa, cu care a participat in Formula 3000.

Sursa: antena3

Foto: antena3.ro

Dinamo, aproape sa-si repatrieze un alt jucator. Vezi despre cine e vorba!... Petre Grigoras: "Ne vom califica in fata Rapidului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x