Antena Căutare

AIBA corupta de oficialii azeri?

Dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a suspendat decizia de dezafiliere a Federatiei Romane de Box, AIBA mai primeste o noua lovitura de imagine: a fost acuzata ca ar fi primit nu mai putin de 9 milioane de euro pentru a favoriza sportivii din Azerbadjan la Olimpiada din 2012.

Stirea a fost data de BBC, care a dezvaluit ca oficialii azeri au depus suma respectiva in contul World Boxing Series, o asociatie sustinuta de AIBA.

Cei de la Asociatia Internationala de Box Amator au recunoscut tranzactia, dar au spus ca ar fi fost vorba de o investitie nicidecum de mita. Insa un oficial al WBS, Ivan Khodabakhsh, ar fi fost auzit cand spunea: „Atat timp cat azerii au medaliile, WSB va avea bani. Acum suntem in siguranta, Azerbaidjan ne-a ajutat, trebuie sa le oferim medalii pentru asta."

Jacques Rogue, presedintele CIO, a cerut postului BBC sa-i inmaneze toate dovezile ce stau in spatele acestei acuzatii, pentru a analiza daca se impun sau nu sanctiuni.

Foto:

Steaua, amendata de UEFA dupa dubla cu TSKA... Noii actionari de la UTA doresc promovarea echipei in cel mai scurt timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x