Antena Căutare

Ambiția n-are vârstă! Povestea jucătoarei de tenis din România care a uimit lumea sportului! A câștigat 70 de meciuri în 2017 și este peste Șarapova în clasamentul WTA!

În 2016, lumea fotbalului și implicit cea a sportului era de-a dreptul șocată de performanța realizată de micuța echipă Leicester. Venită de nicăieri, gruparea antrenată atunci de Claudio Ranieri a dat peste cap toate calculele, a învins echipe cu bugete de miliarde de euro și s-a încoronat campioană a Angliei. În 2017, în alt sport, o altă minune a apărut la orizont. Ea are un nume românesc și se numește Mihaela Buzărnescu!

Ajunsă aproape la 30 de ani, o vârstă la care multe sportive se gândesc la retragere, Mihaela Buzărnescu a izbutit un adevărat miracol în tenisul mondial! După ce a fost la un pas de a spune ”stop” activității sportive, din cauza accidentărilor, jucătoarea din România a crezut în minuni, a muncit și anul 2017 a răsplătit-o pe deplin.

Dacă Leicester a început sezonul din Anglia din postura de favorită la retrogradare și l-a terminat în vârful ierarhiei, Mihaela l-a început al său de pe locul 538 WTA, iar acum o găsim pe locul 56. Mai mult, ea a avut probleme din ianuarie până în mai și nu a putut evoluat. Dar din luna mai și până acum, în doar 7 luni, Mihaela a câștigat 7 titluri ITF, a urcat de pe locul 538 până pe 56 în lume (cu 3 locuri peste Maria Șarapova), a jucat 91 de meciuri și a câștigat 70, s-a calificat în prima semifinală WTA din carieră și a ajuns în premieră pe tabloul principal al unui Slam (US Open).

Nimeni în lume nu a câștigat atâtea meciuri în anul competițional 2017. De exemplu, liderul WTA, Simona Halep, a câștigat 45. Mihaela va deveni totodată și cea mai în vârsta tenismenă din ultimii 10 ani care reușeste să pătrunda în Top 100 WTA pentru prima oară.

”Trăiesc un vis devenit realitate. Nu îmi imaginam că e posibil să ajung atât de sus, după accidentarile pe care le-am avut în ultimii ani. La inceputul sezonului eram în afara Top 500, m-am gândit chiar să renunț. Dar dintr-o dată am început să joc bine și uite-mă.

”Accidentarile au venit mereu în momente nepotrivite. Am început să mă accidentez de când eram tânără și toata lumea a încetat să mai creadă în mine, inclusiv Federația Română de Tenis. Am avut aproape doar familia și iubitul. Am vrut să renunț și m-am apucat să studiez” a povestit Mihaela într-un interviu acordat pentru WTA.

În 2017, Mihaela a evoluat pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, la US Open, când a fost eliminată de Carolne Wozniacki.

”A fost cel mai fericit moment din cariera mea. Si a fost atat de plăcut să joc impotriva lui Wozniacki, chiar dacă am fost putin depașită de miza. O știu de la junioare și a fost una dintre puținele jucătoare care m-au susținut când eram accidentata", a mai povestit Mihaela.

Anul Mihaelei Buzărnescu:

70 de victorii şi doar 21 de înfrângeri;
Salt de 482 de locuri în clasamentul WTA: de pe poziţia 538, până pe 56 WTA;
7 titluri câştigate: Hodmezovasarhely, Izmir, Getxo, Versmold, Barritz, Poitiers şi Toyota;
9 finale disputate;
A adunat 186.000 de dolari din premii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

*sursa video: @WTA (realizată înainte de turneul de la Dubai din decembrie)

Simona Halep, dezvăluiri despre cea mai bună prietenă a ei... Moș Crăciun a făcut prăpăd la FCSB și Dinamo! Cele două cluburi de tradiție au rămas fără 5 jucători după aceste sărbăto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x