Antena Căutare

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Ilie Năstase, cel mai mare tenismen din istoria României, a avut un ultim an de coșmar. În perioada aprilie 2017 - mai 2018, ”Nasty” și-a respectat renumele de ”Bad-boy” și s-a remarcat prin numeroase scandaluri, toate culminând azi, 25 mai, cu deschiderea unui dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ilie Năstase a lovit prima oară în 22 aprilie 2017. Pe atunci căpitan echipei de FED Cup a României, Ilie Năstase, a fost evacuat de pe teren după un conflict verbal cu arbitrul de scaun și cu persoanele aflate pe banca Marii Britanii

Meciul de Fed Cup România - Marea Britanie de la Mamaia a fost întrerupt de arbitrii partidei pentru limbaj ofensator adus de Ilie Năstase. Acesta l-a întrebat pe arbitrul de scaun "What's your f***ing problem?" și i-a transmis că "nu mă înveți tu pe mine tenis".

În plus, Ilie Năstase le-a adresat injurii Johannei Konta și unei antrenoare britanice, cărora li s-a adresat cu apelativul "you f***ing bitch" ("c***a dracului"). Konta a început să plângă din cauza celor întâmplate și a scandărilor ostile din tribună și meciul a fost întrerupt.

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Federația Internațională de Tenis (ITF) nu l-a iertat pe Ilie Năstase și l-a suspendat inițial pe o perioadă de 3 ani. Ulterior, un Tribunal Independent din Londra a modificat suspendăriele primite de Ilie Năstase.

Anul 2017 s-a încheiat cu un alt scandal în care a fost implicat Ilie Năstase. Deși este general cu patru stele, Ilie Năstase a fost dat afară de jandarmi din zona oficială de la parada militară de 1 decembrie de la Arcul de Triumf.

Atunci, ”Nasty” a acuzat SRI și SPP că nu l-au lăsat să participe la ceremonia în zona oficială de lângă Arcul de Triumf în care merge de peste opt ani și niciodată cu invitație: ”Ca în fiecare an mă duc cu fetița mea care acum împlinește 11 ani, mă duc pe acolo, nu m-a invitat nimeni și nici nu vreau, mă duc îmbracat ca general și mă lasă să intru, anul ăsta nu m-au lăsat, nu eram pe listă. Nu mă duc la tribuna oficială pentru că nu îmi place acolo, am vrut să stau într-un colț cu jurnaliștii", afirma atunci Ilie Năstase.

An de coșmar pentru Ilie Năstase. De la scandalul din Fed Cup, după care a primit o suspendare din partea ITF, la dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

Anul de coșmar al lui Năstase s-a încheiat în această dimineață cu un nou scandal, poate cel mai grav. ”Nasty” a ajuns la Poliţie, după ce a avut probleme cu poliţiştii vineri dimineaţă, pe Şoseaua Nordului din Bucureşti. Fostului mare tenismen i s-a deschis dosar penal pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Pe terenurile de tenis, Ilie Năstase a trăit și mulți ani de excepție. Anul de glorie al lui Ilie a fost 1973, cand a câștigat turneul de la Roland Garros, cel mai important concurs pe zgura, fără să piardă niciun set.

În decursul carierei sale, Ilie Năstase a câștigat 87 de turnee la simplu (dintre care 57 de turnee inregistrate de ATP) si 55 la dublu (dintre care 47 inregistrate de ATP). A câștigat de patru ori Turneul Masters, în 1971, 1972, 1973, 1975; US Open în 1972 si 1975; French Open în 1970 și 1973; Wimbledon in 1973.

A jucat 18 ani pentru echipa de Cupa Davis a României, câștigând 109 meciuri. În 1970, Ilie Năstase a intrat în rândul celor 20 cei mai buni jucători de tenis din lume.

S-a retras din activitatea competițională in 1985, la turneul de la Toulouse din Franta, țara unde și-a inceput cariera sportivă internațională.

Revista presei sportive, 25.05.2018: ”Naționala României nu mai există”; Gigi Becali a luat titlul...de fazan al Europei... Biletul Zilei 25.05.2018. Trei meciuri sigure de vineri ne-au adus profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x