Antena Căutare

UPDATE: Anglia și Rusia, ameninţate cu EXCLUDEREA de la EURO-2016 în caz de noi violențe. Cine sunt vinovații: suporterii ruși sau huliganii englezi?

Rusia va fi anchetată de UEFA după ce suporterii ei i-au bătut pe englezi, înainte, în timpul şi după meciul dintre cele două ţări.

Rusia va fi anchetată de UEFA după ce suporterii ei i-au bătut pe englezi, înainte, în timpul şi după meciul dintre cele două ţări.

UPDATE: UEFA a amenințat, duminică, Anglia și Rusia cu excluderea de la EURO-2016, "în caz de noi violențe" comise de suporterii lor, după incidentele care au avut loc sâmbătă la Marsilia, înainte și la finalul meciului Anglia - Rusia (1-1).

"Cerem federațiilor engleză și rusă să facă apel la suporterii lor să se comporte în mod responsabil și respectuos", a indicat comitetul executiv al UEFA într-un comunicat.

Această amenințare cu excluderea este independentă de procedura disciplinară deschisă duminică de UEFA, vizând federația rusă de fotbal, în urma ușoarelor incidente produse de fanii săi după fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome.

Referitor la violențele izbucnite în zona Vechiului Port din Marsilia înaintea meciului, comitetul executiv al UEFA estimează că acest "comportament inacceptabil al așa-zișilor suporteri ai Angliei și Rusiei nu-și are locul în fotbal".

Altfel, UEFA ține "să-și exprime public susținerea pentru activitatea și eforturile autorităților franceze și forțelor de ordine pentru a asigura buna desfășurare și securitatea turneului în climatul actual", aluzie la amenințarea teroristă.

Stadionul Velodrome a devenit scena unui război între ultași

După ce rușii au egalat în ultimul minut, stadionul Velodrome a devenit scena unui război între ultași. La final de meci, s-a creat o adevărată busculadă, suporterii ruși au fugit cu torțe către tribunele „huliganilor englezi”, care de teamă, au rupt-o la fugă. Britanicii au sărit gardurile de teama furiei rusești. Variantele sunt ușor diferite, în funcție de presa accesată: ziarele rusești scriu că englezii au început primii, pe când cele din Marea Britanie îi învinuiesc pe ruși.

În orice caz, oraşul Marseille şi Stade Velodrome au devenit câmpuri de luptă între suporteri şi mai mulţi englezi au ajuns la spital. Ruşii au folosit pistoale de semnalizare şi torţe în timpul meciului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UEFA va examina imaginile şi ar putea depuncta Rusia. Problema este că esticii ar trebui sancţionaţi la următoarele calificări, dar ei nu vor juca preliminarii în următorii doi ani, pentru că vor găzdui Mondialul din 2018.

Rusia a fost depunctată cu 6 puncte şi după incidentele de la EURO 2012, dar sancţiunea ar fi intrat în vigoare doar dacă ruşii ar fi avut vreo recidivă.

SÂMBĂTA SÂNGEROASĂ: rușii s-au încăierat cu „huliganii englezi” la Marsilia. ”Au dat cu gaze lacrimogene, ne-au băgat în... EURO însângerat. Violențele au atins cote inimaginabile în primele zile ale Campionatului European de fotbal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x