Antena Căutare

Astăzi se va decerna Balonul de Aur! Ronaldo, favorit în fața lui Messi! Iată 5 motive pentru care starul lui Real NU merită distincția!

Zi mare în fotbalul mondial! În această seară, la Paris, revista France Football va acorda cel de-al 62-lea Balon de Aur din istorie. Ca de obicei în ultimii 10 ani, lupta se va da din nou între starurile lui Real și Barcelona, Ronaldo și Messi. Față de alți ani, tensiunea este însă minimă, întrucât se știe în mare măsură numele învingătorului!

Ca și în 2016, când l-a învins pe Messi, Cristiano Ronaldo este considerat marele favorit la primirea trofeului diseară. Dacă nu vom asista la o surpriză imensă, starul lui Real Madrid va intra în posesia celui de-al 5-lea Balon de Aur din carieră. Astfel, îl va egala pe marele său rival, Lionel Messi, iar cei doi jucători care au dominat fotbalul în ultimii ani vor completa un deceniu de hegemonie asupra Balonului de Aur.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Balonul de Aur este o distincție acordată de France Football încă din 1956. Pentru o scurtă perioadă, Balonul de Aur a fost acordat de cunoscuta publicaţie franceză în colaborare cu FIFA. În 2016, FIFA a pus capăt colaborării iniţiate în 2010 cu France Football pentru acordarea Balonului de Aur. Forul fotbalistic mondial a resuscitat propriul premiu, denumit acum FIFA The Best, în timp ce săptămânalul francez decernează separat prestigiosul său trofeu.

Deși este dat ca mare favorit, cu o cotă de 1,05 să câștige Balonul de Aur 2017, Cristiano Ronaldo are și numeroși critici. Cei de la Eurosport au enumerat 5 motive pentru care lusitanul Realului nu merită acest Balon:

1. Cei care îl vor vota pe Ronaldo au în minte doar contribuția sa la câștigarea Ligii Campionilor, competiție care datează din luna Mai! În sezonul 2017-2018, Ronaldo a marcat doar 2 goluri în La Liga !!!

2. Calendaristic vorbind, Lionel Messi a avut un an 2017 mult mai bun din punct de vedere al realizărilor individuale. În sezonul curent din La Liga, Leo are 13 goluri și 4 pase decisive

3. Ronaldo nu mai este jucătorul de care depinde jocul Realului ca în trecut. În acest moment, echipa îl ține în spate, nu invers

4. Mulți cred că Ronaldo are un sezon excepțional în Ligă. Într-adevăr, a marcat 9 goluri, însă 4 au venit contra modestei APOEL Nicosia.

5. Ronaldo nu mai este de ani buni cel mai valoros jucător din lume, mai precis din 2013.

Balonul de Aur va fi acordat în cadrul unei emisiuni speciale prezentate de David Ginola la postul de televiziune al ziarului L'Equipe, care face parte din acelaşi grup cu publicaţia France Football.

Iată lista celor 30 de nominalizaţi la Balonul de Aur 2017:

Neymar (Brazilia, FC Barcelona/PSG), Luka Modric (Croaţia/Real Madrid), Paulo Dybala (Argentina, Juventus), Marcelo (Brazilia, Real Madrid), N'Golo Kante (Franţa, Chelsea), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid), Luis Suarez (Uruguay, FC Barcelona), Philippe Coutinho (Brazilia, FC Liverpool), Dries Mertens (Belgia, Napoli), Jan Oblak (Slovenia, Atletico Madrid), Kevin De Bruyne (Belgia, Manchester City), Robert Lewandowski (Polonia, Bayern Munchen), David De Gea (Spania, Manchester United), Harry Kane (Anglia, Tottenham), Edin Dzeko (Bosnia, AS Roma), Radamel Falcao (Columbia, AS Monaco), Sadio Mane (Senegal, FC Liverpool), Gianluigi Buffon (Italia, Juventus), Toni Kroos (Germania, Real Madrid), Antoine Griezmann (Franţa, Atletico Madrid), Karim Benzema (Franţa, Real Madrid), Mats Hummels (Germania, Bayern Munchen), Edinson Cavani (Uruguay, Paris St. Germain), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon, Borussia Dortmund), Lionel Messi (Argentina, FC Barcelona), Kylian Mbappe (Franţa, AS Monaco/PSG), Isco (Spania, Real Madrid), Leonardo Bonucci (Italia, Juventus/AC Milan), Eden Hazard (Belgia, Chelsea) Cristiano Ronaldo (Portugalia, Real Madrid)

ULTIMA ORĂ! Gigi Becali a anunțat echipa de start a FCSB-ului pentru meciul cu Lugano! Patronul scoate din echipă 3 nume... Michael Schumacher: “încă se luptă” să își revină! Cine face această declarație optimistă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x