Antena Căutare

Gata! Anunțul făcut de autorități despre avionul în care se afla Emiliano Sala: „După mai bine de 24 de ore de căutări suntem vă putem spune că nu am găsit nimic”

David Barker, reprezentant al căpităniei Guernsey, a anunţat, joi, încetarea căutărilor avionului dispărut la începutul săptămânii, în care se afla şi fotbalistul Emiliano Sala.

David Barker, reprezentant al căpităniei Guernsey, a anunţat, joi, încetarea căutărilor avionului dispărut la începutul săptămânii, în care se afla şi fotbalistul Emiliano Sala. La Nantes, înainte de antrenamentul de joi, Ciprian Tătăruşanu şi colegii săi au fost protagoniştii unui moment emoţionat alături de suporteri.

David Barker a anunţat că în acest moment şansele ca persoanele care erau în avionul dispărut să fi supravieţuit sunt foarte mici şi că, deşi căutarea nu mai este activă, cazul rămâne deschis.

“În ciuda eforturilor echipelor din Insulele Canalului, Marea Britanie şi Franţa, prin care s-a acoperit o suprafaţă de 1,700 de mile pătrate – din care o pe parte semnificativă s-a căutat mai mult de o dată, şi a faptului că am analizat date de telefoane mobile şi imagini din satelit, nu am reuşit să găsim nicio urmă a avionului, pilotului sau pasagerului. S-a căutat încontinuu mai mult de 24 de ore. Cele trei avioane şi cinci elicoptere au înregistrat în total 80 de ore de zbor. Au fost implicate şi două ambarcaţiuni de salvare şi au ajutat şi diverse nave aflate în trecere şi vase de pescuit. Am reanalizat toate informaţiile disponibile, luând în calcul şi ceea ce ştiam despre echipamentul de urgenţă care se afla la bord, şi am luat dificila decizie de a încheia căutările”, se arată într-un comunicat semnat de Barker.

Autorităţile aviatice au anunţat că au deschis o anchetă cu privire la “aspectele operaţionale” legate de avionul dispărut la începutul săptămânii, care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala.

Au existat multe semnale de alarmă” legate de incident, a afirmat Alastair Rosenchein, consultant pe probleme de aviaţie, pentru BBC Radio. “Problema este dacă un avion cu un singur motor ar trebui să zboare noaptea, iarna, deasupra apei şi transportând pasageri. Aceasta este adevărata problemă. Este o combinaţie foarte urâtă”, a adăugat Rosenchein.

De joi, de când s-a anunţat că nu vor continua căutările avionului dispărut, s-au făcut numeroase apeluri pentru ca autorităţile britanice să îi caute în continuare pe cei doi. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

Mesajul dureros transmis de familia lui Emiliano Sala după ce poliția a anunțat că operațiunile de căutare au fost oprit... A descoperit un continent, dar nimeni nu știa nimic de moartea sa. Muncitorii i-au găsit oasele pe un șantier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x