Live acumFilm: Blonda de la drept
Prime Time 20:00Film: Parker

Bale și Nemec ratează Cupa Mondială! Țara Galilor termină pe 3 în grupă, iar Slovacia are ghinion. Ce record realizează Islanda

Seara de luni din Preliminariile Campionatului Mondial din Rusia a simplificat mult calculele calificării, dar mai ales pe cele ale barajului pentru turneul final de anul viitor.

În urma meciurilor din grupele D, G și I, Serbia și Islanda s-au calificat la Cupa Mondială. Din grupa G, Spania era deja calificată.

Prin calificarea obținută luni, Islanda scrie o nouă pagină din istoria fotbalului și devine cea mai mică țară prezentă la un Campionat Mondial. Cu o populație de doar 334,000 de locuitor, Islanda depășește Paraguay (850,000), invitată în 1930 și Trinidad Tobago (1,2 milioane), calificată în 2006).

Seara de luni a preliminariilor a fost una neagră pentru vedeta Realului, Gareth Bale, dar și pentru dinamovistul Adam Nemec. Țara Galilor a pierdut cu Irlanda, 0-1, și a terminat pe 3 în grupa D, iar Slovacia are ghinionul de a fi cea mai slab clasată echipă ocupantă a poziției secunde din cele 9 grupe!

Totuși, Slovacia nu este 100% eliminată. Șansa lui Nemec & co. de a mai prinde barajul ține de domeniul SF-ului: Gibraltar să nu piardă în Grecia! Șansele sunt extrem de mici, dat fiind faptul că, de la apariția ăe harta fotbalului, Gibraltarul a pierdut toate meciurile oficiale jucate.

Echipele calificate deja: Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Serbia, Islanda

Clasamentul celor mai bine clasate locuri 2*:

1. Portugalia 18 (puncte)
2. Danemarca 14
3. Italia 14
4. Croația 14
5. Suedia 13
6. Irlanda de Nord 13
7. Grecia 13
8. Irlanda 13
9. Slovacia 12
*sunt eliminate punctele câștigate cu echipele de pe ultimul loc din grupă

Meciurile jucate luni, 9 octombrie

Grupa G
Albania - Italia 0-1
Israel - Spania 0-1
Macedonia - Liechtenstein 4-0

Grupa I
Islanda - Kosovo 2-0
Ucraina - Croația 0-2
Finlanda - Turcia 1-2

Grupa D
Serbia - Georgia 1-0
Țara Galilor - Irlanda 0-1
Moldova - Austria 0-1

Meciurile de marți, 10 octombrie, ora 21:45:

Grupa A
Franța - Belarus
Olanda - Suedia
Luxemburg - Bulgaria

Grupa B
Portugalia - Elveția
Ungaria - Insulele Feroe
Letonia - Andorra

Grupa H
Belgia - Cipru
Grecia - Gibraltar
Estonia - Bosnia

Recomandari