Antena Căutare

Banii lui Gigi Becali se și refuză! Ce jucători importanți din țară și din străinătate au spus ”NU” unei mutări la Steaua/FCSB în ultimii ani

De-a lungul celor 15 ani de domnie la Steaua/FCSB, Gigi Becali s-a remarcat printr-o politică simplă de transferuri pe plan intern: ”iau ce e mai bun”. Și patronul roș-albaștrilor a reușit să le ”fure” rivalelor cei mai buni jucători. De la Dinamo, Craiova, CFR Cluj sau Rapid (când exista), la roș-albaștrii au venit numele cele mai titrate.

În paralel cu loviturile de răsunet, Gigi Becali a suferit în ultimii ani și câteva eșecuri dureroase pe piața transferurilor. Au existat o serie de jucători de valoare din Liga 1 care i-au spus un ”NU” categoric latifundiarului care conduce acum FCSB.

Anul 2011 a fost unul în care Becali a ratat un jucător excepțional în raport cu valoarea Ligii 1. La Gloria Bistrița făcea furori un brazilian pe nume Junior Moraes. În vârstă de 26 de ani, brazilianul a "explodat" efectiv la trupa lui Jean Pădureanu de atunci, marcând 18 goluri pentru ardeleni, în perioada 2010-2011. Steaua l-a dorit în 2011, dar acesta a ales să plece gratis la CSKA Sofia.

Din 2012 a ajuns în Ucraina, la Metalurg Donetsk, iar apoi la Dinamo Kiev, unde a înscris peste 60 de goluri în 120 de meciuri oficiale, confirmând astfel clasa de marcator pentru care Steaua l-a dorit încă de acum trei ani.

Peste un an, în 2012, Steaua rata un ”decar” foarte bun al Ligii 1, Alex Maxim. La acea vreme, Gigi Becali făcea o ofertă foarte bună pentru transferul internaționalului român de la Pandurii Târgu Jiu, respectiv 500.000 de euro + jucătorii Mihai Răduţ, Răzvan Stanca, Adi Rocha și 20% dintr-un viitor transfer.

Deși Steaua i-a oferit un contract de 8.000 de euro pe lună, față de 2.500 de euro pe lună cât avea la Pandurii, Alexandru Maxim a refuzat oferta. În final a făcut alegerea perfectă, întrucât jucătorul avea să ajungă la VfB Stuttgart.

De curând, Gigi Becali visa să pună mâna pe Alexandru Băluță (24 de ani), fotbalistul numărul 1 al celor de la ”U” Craiova. Milioane de Euro oferite de șeful FCSB au fost refuzate categoric de mândria oltenilor, cei care au fost fermi: ”Becali să viseze!”

Nu e prima oară când Becali încearcă să-l atragă pe Băluță la FCSB. În august, vedeta Craiovei a fost ademenită din nou, însă și-a asigurat fanii că nu va trăda.

”Vreau să spun că suporterii trebuie să stea liniștiți, gândul meu este la Craiova. Sunt căpitanul echipei, ma mândresc cu asta. Mă mândresc că sunt oltean, vreau să se lase deoparte ce a apărut acum, ma concentrez pe ce am de făcut la Craiova, vreau să realizez cu colegii obiectivul de a ridica un trofeu, apoi să ma gândesc la un transfer, dar afară", a spus Băluță într-un interviu acordat site-ului clubului.

Înainte de Băluță a fost un alt oltean ratat de Becali. La începutul lui 2016, Gigi Becali și patronul Craiovei, Mihai Rotaru se înțeleseseră pentru transferul atacantului de 19 ani, Andrei Ivan, Craiova urmând să primească peste două milioane de euro. Deși presa vuia atunci și anunța mutarea, Andrei Ivan a refuzat în ultimul moment propunerea roș-albaștrilor: ”Nu merg la Steaua! Eu vreau să joc în străinătate, ăsta e visul meu. Dacă nu se va realiza nimic în acest sens, o să rămân la Craiova alături de colegii mei. Chiar nu știu nimic despre negocierile dintre domnul Becali și domnul Rotaru".

Un alt străin care este la un pas de a fi ratat de FCSB este Adam Nemec. Atacantul lui Dinamo a intrat în ultimele 6 luni de contract cu trupa "câinilor", iar Becali spunea că îl va cumpăra în această pauză. Se pare însă că Nemec ar putea pleca ”afară”. Conform site-ului el-aziz.com , slovacul în vârstă de 32 de ani ar putea ajunge în Liga a 2-a din Turcia, la Elazigspor, echipă care se află pe locul 9. Jurnaliştii din Turcia au anunţat că Adam Nemec a ajuns la un acord cu atacantul slovac. "Clubul a ajuns la un acord cu jucătorul!".

Un alt ”câine”, dar român, a declarat de curând că nu ar juca niciodată la FCSB. Dat afară de la Karabukspor, Gabi Torje spunea că FCSB nu e o variantă de transfer și a povestit că a pus brusc capăt discuției, atunci când a fost abordat de roș-albaștri, în urmă cu doi ani.

"Eu mai am varianta unui transfer, 6 luni împrumut. Pentru că am jucat doar la o echipă sezonul acesta. Am avut ofertă de la FCSB acum doi ani de zile. Am fost sunat de cineva de acolo şi i-am spus că nu pot să mă duc. S-a încheiat discuţia în secunda doi. Nu are rost să mă duc acolo, eu sunt dinamovist", a povestit mijlocașul ofensiv, despre oferta refuzată de la FCSB.

Cel mai mare anti-stelist din istorie s-a dovedit a fi însă Alex Ioniță, atacantul Astrei Giurgiu. Acesta este un rapidist convins, care şi-a exprimat cu fiecare ocazie antipatia faţă de rivala Steaua/FCSB.

"Mi-aş fi dat cinci ani din viaţă să nu ia titlul Steaua", spunea cu lacrimi în ochi jucătorul Astrei după confuntarea din penultima etapă a sezonului 2016-2017, în care vicecampioana se impunea la Giurgiu, pentru ca apoi, la câteva săptămâni distanţă să spună că mai bine s-ar lăsa de fotbal decât să îmbrace tricoul FCSB.

Surpriză uriașă la Shenzhen! Toți se așteptau la o finală Halep - Sharapova, însă o jucătoare din Cehia a dat peste cap ... BREAKING NEWS! Simona Halep câștigă titlul de la Shenzhen după o finală specială, încheiată în trei seturi! Liderul WTA ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x