Becali a ordonat, Dică a executat, FCSB a pierdut! Roș-albaștrii pierd cu Plzen și sunt la un pas de fi detronați din grupa Europa League

După eșecul de la Iași cu CSM Politehnica, Gigi Becali nu l-a mai lăsat pe Nicolae Dică să-și facă echipa, iar primul ”11” de la Plzen a fost creație personală. Fără multe nume importante în echipa de start și cu unii jucători care joacă mai mult în Liga a 3-a la FCSB II, liderul grupei G din Europa League s-a înclinat la Plzem, 0-2, iar locul 1 în grupă e în pericol.

Deja calificată în primăvara europeană, FCSB a început meciul de la Plzen cu mai multe mâini moarte în teren. Numai șansa a făcut ca debutantul în Europa League, Andrei Vlad, să nu încaseze 2-3 goluri în primul mitan. E adevărat, și FCSB a avut câteva ocazii bune, chiar mari, însă cu Denis Alibec nu poți spera la mai mult decât atât.

După pauză, deși la FCSB au intrat Tănase și Nedelcu, doi jucători ”de milioane”, plus Budescu ”Omul Săptămânilor” din Europa League, echipa lui Dică a fost și mai ”moartă”, cum ar spune Gigi Becali. În poarta lui Vlad au început să curgă și golurile. Petrzela (49) și Kopic (76) au adus o victorie lejeră pentru Plzen, iar liderul din Cehia câștigă, după ani și ani de umilințe, în fața echipelor din România.

Viktoria Plzen - FCSB 2-0!

Viktoria Plzen: Hruska - Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky - Hrosovsky, Horava - Peterzela, Kolar, Kopici - Reznicek
Rezerve: Kozacik, Bakos, Cermak, Hajdek, Havel, Kovarik, Zivulici
Antrenor: Pavel Vrba

FCSB: Vlad - Enache, Planici, Bălașa, Junior Morais - Ov. Popescu, Filip - Golofca, Man, Coman - Alibec
Rezerve: Niță - Larie, Budescu, De. Amorim, Gnohere, Larie, Nedelcu, Tănase
Antrenor: Nicolae Dică

În celălalt meci din grupă: Lugano - H. Beer Sheva 1-0

Clasamentul Grupei G după 5 etape:
1. FCSB - 10 puncte
2. Plzen - 9 puncte

3. Lugano - 6 puncte
4. H. Beer Sheva - 4 puncte

Ultimele meciuri din grupă pot aduce surprize neplăcute pentru FCSB. Dacă echipa lui Dică nu învinge pe Lugano, iar Plzen bate pe Hapoel Beer Sheva, românii pierd locul 1 în Grupa G.

Programul etapei a 6-a din Grupa G:
7.12.2017, ora 22:05: FCSB - Lugano
7.12.2017, ora 22:05: H. Beer Sheva - Plzen

Ultimele știri