Antena Căutare

Blestemul lui Guttman nu a fost rupt! Benfica, 51 de ani fără un trofeu european și opt finale pierdute

"100 de ani nu veţi mai câştiga nimic în Europa", spunea Bela Guttman, antrenorul care a adus ultimul trofeu european Benficăi, în urmă cu 51 de ani, și așa a rămas! Lusitanii nu au reușit să rupă blestemul fostului technician, fiind învinși de Sevilla, la penalty-uri, în cea de-a doua finală consecutivă de Europa League.

Blestemul lui Guttman nu a fost rupt! Benfica, 51 de ani fără un trofeu european și opt finale pierdute
Blestemul lui Guttman rezistă! Benfica mai pierde o finală

"100 de ani nu veţi mai câştiga nimic în Europa", spunea Bela Guttman, antrenorul care a adus ultimul trofeu european Benicăi, în urmă cu 51 de ani, și așa a rămas! Lusitanii nu au reușit să rupă blestemul fostului technician, fiind învinși de Sevilla, la penalty-uri, în cea de-a doua finală consecutivă de Europa League.


Pe stadionul din Torino, Benfica și-a creat cele mai importante ocazii cu spaniolii, care au preferat să lovească pe contraatac. Lusitanii au avut și două penalty-uri clare neacordate însă de arbitrul german Felix Brych.

După 120 de minute fără gol s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, în urma cărora andaluzii s-au impus cu scorul de 4-2. Oscar Cardozo și Rodrigo au ratat pentru lusitani, în timp ce golul decisiv a fost marcat de Gameiro.



Au evoluat echipele:

FC Sevilla: Beto - Coke, Pareja, Fazio, Alberto Moreno - Carrico, Mbia - Reyes (Marin '78, Gameiro '104), Rakitici, Vitolo (Figueiras '110) - Bacca. Antrenor: Unai Emery


Benfica Lisabona:
Oblak - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira (Cardozo '99) - Amorim - Sulejmani (Almeida '24), Gomes, Gaitan (Cavaleiro '119) - Rodrigo, Lima. Antrenor: Jorge Jesus


Portughezii au ajuns la cea de-a opta finală de competiție europeană pierdută sub "incidenţa" blestemului lui Bela Guttman. După finala din 2013, pierdută dramatic în fața lui Chelsea, formația antrenată de Jorge Jesus a avut parte de o nouă dezamăgire cruntă!

Sevilla câștigă cea de-a treia finală de Europa League, după cele din 2006 și 2007, în timp ce Benfica, din contră, o pierde pe cea de-a treia (1983, 2013, 2014)

EXCLUSIV! Adrian Mutu, mai sincer ca niciodată! A făcut dezvăluiri INCENDIARE... Împietrit de durere! Gică Popescu şi-a condus tatăl pe ultimul drum!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x