Antena Căutare

Botoşani: Pompierul Iulian Rotariu va participa la ultramaratonul “Ultra Africa Race”

Pompierul din Botoşani Iulian Rotariu va participa în luna noiembrie la ultramaratonul “Ultra Africa Race”, care se va desfăşura între 10 – 14 noiembrie în Mozambic, urmând să parcurgă 220 de kilometri în cinci etape.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, pompierul care în urmă cu mai puţin de o jumătate de an a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” Australia şi să stabilească un nou record al întrecerii, pleacă pe data de 3 noiembrie spre Mozambic pentru ultramaratonul „Ultra Africa Race”.

Competiţia se va desfăşura în perioada 10 – 14 noiembrie, între provinciile Gaza şi Inhambane din sudul Mozambicului şi va alinia la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Iulian Rotariu este primul şi singurul român înscris în această cursă, organizată de cei de la Canal Aventure. Concurenţii vor avea de parcurs 220 de kilometri în cinci etape, urmând intinerariul marcat de organizatori.

“Cursa va fi anevoiasă întrucât vor alerga prin neîmblânzita pădure tropicală, dar şi pe plaja oceanului Indian în condiţii de umiditatea ridicată, arşiţă şi dune de nisip. Aceasta va fi tot o cursă autosusţinută, participanţii urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac.Vor fi puncte de control localizate la intervale regulate, iar fiecare noapte va fi petrecută în cort. Organizatorii vor asigura numai suport tehnic şi o echipă medicală, dar şi apa necesară”, se arată în comunicat.

Subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani,. Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă în China, Chile, Namibia, Patagonia, Antarctica şi Australia, reuşind de mai multe ori să se claseze pe prima poziţie.

Iulian Rotariu va alerga în scop caritabil, urmând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Sursa : news.ro

Bianca Andreescu s-a retras de la Turneul Campioanelor şi va fi înlocuită de Sofia Kenin... Marcel Bîrsan arbitrează meciul FC Viitorul - Chindia Târgovişte din Liga I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x