Căutare Live

BREAKING NEWS! Zi istorică pentru fostul Balon de Aur, George Weah! Au fost anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale din Liberia

După luni întregi de așteptare și de bătălii politice fără sfârșit, George Weah, singurul fotbalist african care a câștigat Balonul de Aur, a fost ales președinte al Liberiei, informează mai multe surse internaționale.

Deși Comisia Națională a Electorilor din Liberia nu a anunțat încă rezultatele oficiale, presa din zonă anunță că legenda fotbalului din Africa ar fi câștigat deja scrutinul electoral în 12 din cele 15 regiuni ale Liberiei.

Însuși George Weah a postat un mesaj pe contul oficial de Twitter în care își anunță victoria în alegeri: ”Cu o emoție profundă vreau să vă mulțumesc vouă, cetățeni ai Liberiei, pentru votul acordat! Este o mare speranță pentru mine!” a scris legenda lui AC Milan.

În turul II de scrutin din Liberia, amânat cu o lună și jumătate, Weah a confirmat calulele hârtiei. Fostul mare fotbalist era favorit pentru a-i succeda la șefie lui Ellen Johnson Sirleaf în sondajele premergătoare disputei finale cu rivalul său, Joseph Boakai, actualul vicepreședinte al statului african cu o populație de 4,89 milioane.

Weah a obţinut în primul tur de scrutin 38% din totalul voturilor, iar Boakai 29%.

George Weah a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști africani din istorie. În 1995 a fost numit de FIFA Jucătorul Anului. Tot atunci, acesta a câștigat Balonul de Aur, devenind primul african din istorie cu aceste distincții câștigate. În 1989, 1994 și 1995 a fost numit Fotbalistul African al Anului, iar în 1996 a primit distncția de ”Jucătorul African al Secolului”.

De-a lungul carierei sale, întinsă pe durata a 14 ani, Weah a jucat la echipe precum Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Olympic Marseille.

Transferul iernii în Liga 1! Dinamo, la un pas de achiziționarea unuia dintre cei mai buni străini care au evoluat în Ro... FOTO: Cum și unde au petrecut Crăciunul starurile tenisului feminin: Halep, Serena Williams, Șarapova, Cîrstea, Wozniack...
Ultimele știri