Antena Căutare

Campioana cu ochelari de la Montreal! Orașul în care Nadia a atins perfecțiunea a oferit lumii o campioană deosebită!

Montreal, orașul în care Nadia Comăneci a atins perfecțiunea în 1976, a dat naștere, vineri seara, unei noi stele din gimnastica feminină. Morgan Hurd, o puștoaică de 16 ani originară din China, dar adoptată de Statele Unite ale Americii, a uimit lumea acestei discipline și a câștigat titlul Mondial.

Și mai uimitor este ”cum” a câștigat Morgan titlul mondial. Într-un sport al echilibrului, al mișcărilor permanente ale corpului, sportiva din Statele Unite s-a situat deasupra tuturor purtând ochelari.

Dacă în alte sporturi am mai întâlnit astfel de cazuri, iar aici amintim numele baschetbalistului Kareem Abdul-Jabbar sau al tenismenei Martina Navratilova, în gimnastică, ceea ce a realizat Morgan Hurd este unic!

Campioana mondială care nu s-a calificat la Mondiale

Morgan Hurd are o poveste extrem de interesantă. Mama sa povestește cum a ajuns fiica ei la gimnastică:

”Am încercat cu ea la patinaj, la T-ball, la fotbal, însă în cele din urmă am ales gimnastica, un sport mult mai potrivit pentru înălțimea ei.
Este foarte determinată în tot ceea ce face. Chiar nu știu de unde vine aceasta determinare. Are viziune și a sacrificat multe pentru a ajunge aici”.

Morgan nu trebuia să fie la Montreal. Abia a 5-a din lotul de gimnastică al Statelor Unite, prima sub linie, Hurd nu făcea parte din lot pentru aceste Mondiale. În ultimul moment însă, colega ei Ragan Smith s-a retras din cauza unei accidentări, iar Morgan i-a luat locul în echipă. Morgan a profitat și de accidentarea româncei Larisa Iordache, una dintre favoritele la medalii.

Poartă ochelari chiar și la antrenamente!

Teoretic, față de alte sportive, Morgan ar trebui să plece în mod evident cu un handicap, dat fiind faptul că poartă ochelari. Mulți se întreabă de ce nu recurge la lentile de contact. Răspunsul la această întrebare l-a dat chiar sportiva.

”Am încercat și lentile, însă ochii mi se uscau și acest lucru îmi afecta vederea. De multe ori eram nevoită să le iau jos, să le curăț și să le pun la loc. În acel moment am recurs definitiv la ochelari”, a spus gimnasta.

Mega-transfer între granzii Spaniei: Antoine Griezmann spune ”DA” Barcelonei! Sumă astronomică de transfer... Visul s-a încheiat! Siria, eliminată din drumul către Cupa Mondială, după o luptă dramatică de 120 de minute la Sydney, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x