Antena Căutare

Când fotbalul devine rugby: Bourg Peronnas-Marseille 0-9 și Swansea-Notts County 8-1! Care sunt cele mai mari scoruri din istorie

Cupa Franței, Cupa Germaniei și FA Cup au adus, ieri seară, avalanșe de goluri în meciurile jucate de Marseille, Bayern Munchen și Swansea. Cumulat, în meciurile celor trei am avut scoruri cu aromă de rugby, marcându-se nu mai puțin de 22 de goluri!

În DFB Pokal, Bayern Munchen s-a distrat cu echipa de liga a treia, Paderborn, adminstrându-i un ”bagel”, scor 6-0. Apoi, în Franța și în Anglia am asistat la două rezultate și mai crunte. Olympique Marseille a călcat în picioare pe Bourg Peronnas, scor 9-0, iar Swansea a fost tot pe acolo, după un 8-1 cu Notts County, cea mai mare victorie a clubului în FA Cup.

Pentru OM, succesul la 9 goluri diferență cu Peronnas înseamnă egalarea unui record care data din 1948. Atunci, tot în Coupe de France, Marseille învingea pe Chambry cu 10-1!

Nici 9-0, nici 8-1 și nici 6-0 nu sunt scoruri cu adevărat șocante în istoria fotbalului. Șocante sunt meciurile în care s-au marcat 31, 35, 35...149 de goluri !!!

AS Adema - SOE 149-0!
Pe 31 octombrie 2002, în preliminariile Champions League-ului din zona Africa, AS Adema și învins eterna rivală din Madagascar, Stade Olympique de l'Emyrne (SOE) cu un scor ireal de 149-0. Probabil vă întrebați cum s-a putut petrece nenorocirea. Un meci are 90 de minute și e cam greu să... Ei bine, antrenorul oaspeților, nenea Zaka Be, furios pe deciziile arbitrului din prima repriză, și-a îndemnat jucătorii să-și marcheze auto-goluri pe bandă rulantă. Și au marcat până nu au mai putut, oprindu-se la 149 de bobițe!

În 1885 am avut două rezultate de 36-0 și 35-0!
Anul de grație 1885 a adus două meciuri cu scoruri aproape similare. În același campionat, cel al Scoției. Arbroath a trecut de Bon Accord cu 36-0, iar Dundee de Aberdeen Rovers cu 35-0.

Și naționalele au înregistrat, de-a lungul anilor, scoruri astronomice:
Australia - Samoa 31-0 (2001)
În urmă cu 17 ani, cangurii s-au distrat într-un meci cu bieții băieți din Samoa. La pauză era 16-0, iar mila australienilor nu s-a oprit aici, în repriza secundă urmând alte 15 reuşite. Până şi tabela electronică a fost dată peste cap, aceasta afişând după 90 de minute scorul de 32-0. UEFA a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate care a fost rezultatul înregistrat pe teren, iar scorul de 31-0 a fost consemnat oficial.

Când fotbalul devine rugby: Bourg Peronnas-Marseille 0-9 și Swansea-Notts County 8-1! Care sunt cele mai mari scoruri din istorie

Ungaria - El Salvador 10-1 (1982)
Niciodată până atunci şi niciodată de atunci, istoria Cupei Mondiale nu a consemnat o diferenţă mai mare de scor. El Salvador a mai fost prezentă la turneul final din 1970, dar nu a reuşit să înscrie nici măcar un gol aşa avea gânduri mari în ceea ce priveşte partida cu Ungaria. Au reuşit să înscrie, însă au primit şi foarte multe goluri.

Iată alte diferențe mari de scor, însă în UEFA Champions League:
1. Real Madrid 8-0 Malmo, Decembrie 2015
Într-un antrenament deschis publicului, Ronaldo a marcat un careu de goluri, Benzema un hat-trick, iar restul a fost bonus.
2. Liverpool 8-0 Besiktas, Noiembrie 2007
Liverpool, o echipă care nu a mai prins nici cupele europene în acest sezon, a jucat și ea în Ligă odinioară, și a făcut-o cu stil.
3. Arsenal 7-0 Slavia Praga, Octombrie 2007
Într-o perioadă romantică a lui Arsenal, cu Cesc Fabregas și Lordul Bendtner în zi mare, elevii lui Wenger se antrenau în Ligă.
4. BATE Borisov 0-7 Sahtior, Octombrie 2014
Cu Luiz Adriano în zi de Messi și cu 5 goluri marcate, Șahtiorul lui Mircea Lucescu nu avea rivali în zonă.
5. Valencia 7-0 Genk, Noiembrie 2011
Aflată în zona retrogradării în La Liga, Valencia nu uită că a fost pe vremuri o forță a Europei. Acum nu mai e nici măcar a Spaniei.
6. Juventus 7-0 Olympiakos, Decembrie 2003
Cu fotbaliști precum Del Pierro sau Trezeguet, Bătrâna Doamnă nu a avut nicio problemă cu grupare greacă.
7. FC Zilina 0-7 Marseille, Noiembrie 2010
O altă echipă aflată în suferință europeană în ultimii ani, Marseille, juca pe vremuri excelent în Europa. Cu Gignac în atac nici nu era dificil s-o facă.

BREAKING NEWS! Anunțul zilei din Italia: Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei României, a semnat până în 2022 cu Napoli!... FCSB mai aruncă pe geam 5 milioane de Euro! Topul celor mai mari eșecuri ale lui Gigi Becali pe piața transferurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x