Căutare Live

Când vor reveni spectatorii pe stadioane, în România. Anunțul ministrului Tineretului și Sportului! „Evident că nu îi vom ține acasă”

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că va mai dura o perioadă până când spectatorii vor reveni pe stadioane, în România, acest lucru depinzând de o „evoluție bună” a epidemiei de coronavirus.

Când vor reveni spectatorii pe stadioane, în România. Anunțul ministrului Tineretului și Sportului! „Evident că nu îi vom ține acasă”

Hepta

„Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori, pentru că prin definiţia lui sportul e un spectacol. E un gol mare pe care îl simţim cu toţii, dar în propunerile iniţiale de la LPF şi FRF, ei şi-au asumat reluarea fără spectatori. Această măsura este pentru a creşte nivelul de siguranţă şi protejarea sănătăţii tuturor participanţilor. E foarte dificil ca organizator să faci selecţie.

La mine la Craiova sunt 7.000 de abonaţi, cum ai putea să selectezi doar 4,500 dintre ei? Clubul ar fi direct responsabil de o eventuală infectare, Liverpool - Atletico Madrid a avut 47 de decese, eu nu cred că e confortabil în această fază ca un club să îşi asume o asemenea responsabilitate.

Trebuie să avem puţină răbdare. După modelul în care treptat am reluat şi relaxat măsurile, e posibil să avem spectatori. Eu îmi doresc acest lucru. Accesul spectatorilor e în relatie cu evoluaţia pandemiei Dacă vom avea o evoluţie bună, în sensul diminuării cazurilor noi, evident ca nu vom ţine spectatorii acasă", a precizat Ionuţ Stroe.

Sporturile ce primesc liber la competiții, în această vară

Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat ce sporturi se adaugă listei de competiţii care vor începe în această vară. Fotbalul este primul pe listă.

„Fotbalul pe 13 iunie, automobilimul pe 20 iulie la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul pe 2 iulie cu Turul Sibiului şi motociclismul sunt sporturile anunţate şi discutate că se vor relua", a declarat Ionuţ Stroe.

Iftime: Trebuie să facem orice efort de a aduce spectatori pe stadioane. Nu pot să vină ăia în pieile goale şi cu flăcări şi cu petarde

Ministrul a vorbit şi despre decizia cluburilor din Liga 1 de a le permite jucătorilor să plece din cantonament. El a spus că fiecare echipă şi-a asumat responsabilitatea asupra sănătăţii fiecărui membru al grupării.

„Cele mai importante condiţii prevăzute în ordinul MTS:

- în timpul evenimentelor sportive toţi participaniţii, sportivi antrenori, arbitri, voluntari, vor fi supuşi unui triaj epidemiologic

- conferinţele de presă se vor organiza online, declaraţiile de presă post-eveniment vor fi în regim individual

- testarea se face cu două trei zile înainte de primul meci şi este pentru toată lumea, arbitri, delegaţi, fotbalişti, oficiali antidopping

- din 14 în 14 zile testarea va fi repetată

– mai multe zone de acces în stadioane: zona 1 - zona interioară stadionului: terenul de joc şi vestiarele, maximul 80 de persoane; zona 2 - zona tribunelor cuprinde sectoarele, scările de acces, zona mass media, spaţiile administrative maximum 85 de persoane, iar zona 3 - zona exterioară care va fi în afara stadionului pentru reporteri, transmisiuni, maximum 60 de persoane

- nu sunt recomandate şedintele tehnico-tactice în vestiar", a mai precizat Ministrul Tineretului şi Sportului.

Ionuț Stroe: Competițiile în spații închise mai au de așteptat

Ionuţ Stroe a anunţat că toţi atleţii de la toate disciplinele de sport pot relua antrenamentele, respectând regulamentul stabilit de MTS. Competiţiile indoor mai au de aşteptat.

Sportivii de la sporturi de echipă în sala, precum volei, handbal, baschet se pot antrena individual, dar respectând regula celor 7 metri pătraţi de distanţă. Şi cei de la înot vor putea relua pregătirile, câte un singur sportiv pe culoar, iar masca de protecţie va fi purtată până în momentul în care va intra în apă.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

Atleţii de la sporturile individuale - tenis, atletism, se pot antrena şi se pot relua competiţiile în aer liber, respectând regulile.

La un meci de fotbal după reluarea competiţiilor întrerupte de pandemia de coronavirus nu pot participa mai mult de 225 ... Turneul preolimpic de polo masculin, cu România între participante, reprogramat a treia oară, pentru luna decembrie 2020...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri