Antena Căutare

CEA MAI TRISTĂ ZI! Din Brazilia, vine știrea pe care nu voiam s-o auzim niciodată: Ronaldinho a spus adio fotbalului profesionist!

Poate că Messi și Ronaldo au câștigat zeci, chiar sute de trofee individuale și cu echipele lor de club, însă cel mai spectaculos fotbalist din epoca modernă a fotbalului a fost, de departe, brazilianul Ronaldinho. Indiferent de vârstă, de echipă, de antrenor sau de continentul pe care a jucat, ”Dințosul” a ridicat mereu publicul în picioare prin jocul său fenomenal de spectaculos.

Deşi de mai multe luni nu a mai evoluat, iar retragerea sa era anunțată, neoficial, din sezonul trecut, marți, tristul eveniment a devenit oficial: ”Cariera profesională a lui Ronnie s-a încheiat! Vrea să devină un ambasador al fotbalului, al actelor de caritate și să muncească alături de prietenii săi din muzică”, a spus Roberto Assis, fratele și impresarul lui Ronaldinho, pentru The Associated Press.

Anul trecut, Ronaldinho, fotbalistul care a dus la rang de artă ”fotbalul cu zâmbetul pe buze”, a declarat că acela va fi ultimul său sezon pe terenul de fotbal. Vestea care a răvășit încă de atunci milioane de fani din întreaga lume a venit chiar din gura fotbalistului.

”Sunt un om bătrân. Am 36 de ani, nu mai sunt precum eram la 26. Nu mai pot juca la fel ca atunci. Acesta va fi ultimul meu an din carieră”, a spus Ronaldinho la o conferință de presă de la New York

”Dințosul” și-a început cariera în 1998, la Gremio, însă talentul său deosebit l-a adus în atenția marilor cluburi europene. A fost transferat de PSG în 2001, însă după doar 2 ani la Paris, Barcelona l-a văzut și Ronaldinho a ajuns la apogeul carierei. Pe Nou Camp a câștigat tot ce se poate câștiga între 2003-2008.

Au urmat apoi anii declinului și, după trei sezoane la Milano (2008-2011), a revenit în țara sa natală la Flamengo. Ultima echipa la care Ronaldinho a juca a fost Fluminense.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ronaldinho a jucat 97 de meciuri, marcând 25 de goluri pentru echipa națională de fotbal a Braziliei. El a făcut parte din lotul Braziliei la Campionatul Mondial de Fotbal 2002, formând trioul de atac alături de Ronaldo și Rivaldo. Atunci a devenit campion mondial și a fost inclus în FIFA World Cup All-Star Team.

La nivel de club, Ronaldinho a jucat la Grêmio, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Flamengo și Atlético Mineiro. Cu Barcelona el a câștigat UEFA Champions League în 2006 și Balonul de Aur în 2005. A devenit cetățean al Spaniei în ianuarie 2007. Ronaldinho a fost inclus în FIFA 100, lista celor mai buni fotbaliști în viață redactată de Pelé, dar și în FIFPro World XI între 2005–2007.

Surpriză neplăcută la Australian Open! Favorită clară cu Petra Martic, Irina Begu a fost eliminată în minimum de seturi!... Australian Open 2018: România atacă turul III cu trei jucătoare. Avancronicile meciurilor Halep - Bouchard, Cîrstea - Sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x