Antena Căutare

CFR Cluj este noua campioana a Romaniei!

CFR Cluj a castigat cel de-al treilea titlu din istorie, dupa victoria obtinuta in rejucarea derby-ului cu U Cluj, scor 3-2. Echipa antrenata de Ioan Andone a revenit de la 0-2 pentru a se impune cu 3-2, cu un penalty transformat de Cadu in ultimul minut.

Golurile partidei au fost inscrise de Marian Cristescu (min. 29 si 47) pentru gazde, respectiv Gabi Muresan (51), Modou Sougou (67) si Ricardo Cadu (89-pen.) pentru noii campioni

Elevii antrenati de Claudiu Niculescu au inceput mai hotarati partida si au deschis scorul prin Marian Cristescu l-a invins pe Beto cu o lovitura de cap, stabilind si scorul primei reprize.

Gazdele au inceput perfect repriza secunda si acelasi Marian Cristescu realiza "dubla" dintr-o faza asemanatoare, iar Gigi Becali si ceilalti stelisti jubilau in tribunele "Cluj Arena".

Eliminarea lui Adrian Cristea pentru doua cartonase galbene (min. 49) avea sa schimbe total cursul jocului.

Oaspetii au redus din diferenta la doua minute prin Gabi Muresan cu un sut violent din lovitura libera, din afara careului.


Elevii antrenati de Ioan Andone au declansat ofensiva totala, iar Sougou a reusit sa egaleze in minutul 66. Golul decisiv a venit in minutul 89, dupa ce arbitrul croat Vukemilovic a vazut penalty la un contact neclar intre Szukala si Kapetanos.

In acel minut, fata in fata au fost Cadu si Bornescu, oamenii care au inflamat jocul din 8 mai. Capitanul CFR-ului a transformat cu siguranta, oferind CFR-ului al treilea titlu de campioana din istorie.

Portughezul a adus titlul si in 2010, printr-un gol din penalty contra Craiovei. La fel s-a intamplat si in 2006, cand golul lui Cadu din penalty a adus titlul in Gruia, chiar in ultima etapa cu U Cluj.


Cu o etapa inaintea incheierii campionatului, CFR Cluj a acumulat 70 de puncte. A doua clasata in Liga I, FC Vaslui, in prezent cu 67 de puncte, poate acumula tot 70 de puncte, dar clujenii au avantaj la rezultatele directe (2-0 si 1-1).

In palmaresul clujenilor mai figureaza trei Cupe ale Romaniei, in 2008, 2009 si 2010 si Supercupa Romaniei in 2009 si 2010.

foto:gsp.ro

17 mai 1995: Constantin Lacatusu a devenit primul roman care a cucerit varful Everest... Tecau si Lindstedt, in semifinalele de la Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x