Antena Căutare

Coechipierul lui Dani Otil, Krisztian Nagy, obtine locul I in clasa Hobby Team

Desi Dani Otil nu s-a inscris pe podiumul Prologului, coechipierul sau, romanul Krisztian Nagy, a invins conditiile meteo extreme si a urcat astazi pe cea mai inalta treapta la clasa Hobby Team, in care cei doi au concurat.

In pofida ploii, peste 6000 de fani ai motorsportului au venit astazi sa asiste la Prologul celei de a saptea editii a competitiei Red Bull Romaniacs, considerata ca fiind cea mai dura cursa hard enduro din lume. Chris Birch, ocupantul locului doi de anul trecut, a facut un adevarat show in centrul Sibiului castigand Prologul de la clasa PRO si aprecierea publicului spectator, astfel ca, neozeelandezul, sustinut de KTM, va pleca primul maine in intaia zi din munti.

Al doilea timp al Prologului, la clasa care va avea cel mai dificli traseu (PRO), a fost al britanicului Graham Jarvis. Pilotul Sherco a castigat Prologul in urma cu doua editii, iar anul trecut a luat startul in cursa tot din a doua pozitie. Debutant la Red Bull Romaniacs, Taddy Balzusiak pilotul oficial KTM si de 4 ori castigator al Erzberg Rodeo, polonezul asteptat de fanii enduroului extrem din Romania a facut si el show pe traseul de trial din Sibiu si s-a clasat pe locul 3.

In Prologul care a debutat astazi la ora 14.00 au luat startul cei mai rapizi 16 piloti de la fiecare din cele cinci clase (PRO, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team), plus Trial (clasa in care s-au inscris doar 4 rideri in acest an). Acestia au fost stabiliti in urma calificarilor desfasurate dimineata. Din pacate, ploaia i-a fortat pe toti riderii sa mearga incet pe obstacolele construite din pietre si busteni, iar zonele de cauciucuri au fost cele care au creat cele mai multe probleme fortandu-i sa fie mult mai lenti decat anul trecut. In urma timpilor inregistrati la calificari si la Prolog se va stabili ordinea de start pentru prima zi in munti, iar primii care vor da piept cu traseul, ingreunat foarte mult din cauza umezelii lasate de ploile care par sa nu se mai opreasca, sunt cei de la clasele Trial si PRO.

Printre invingatorii cursei Prolog pe traseul clasei Hobby va fi riderul roman Krisztian Nagy, castigatorul Prologului la clasa Hobby Team. Satmareanul, care este coechipierul lui Dani Otil, in TipTil Team, spune ca asteapta insa zilele din munte pentru ca acolo se va da batalia pentru podiumul final al raliului.

Maine (27.06.2010) se va concura in zona Muntilor Cindrel. Un punct interesant pentru spectatori este cel de pe Valea Santa (Cabana Curmatura - urcarea catre Paltinis din Sibiu). Cel de-al doilea punct de interes este finish-ul zilei, care este easemenea accesibil publicului fiind programat dupa ora 11:00 AM pe dealul Gusterita aflat la marginea Sibiului.

Live Tracking
Fanii vor putea sa-si urmareasca favoritii accesand aplicatia de tracking online, incepand cu prima zi in munti (duminica 27 iunie). Aplicatia o veti putea gasi la adresa: http://www.redbullromaniacs.com/start/livetracking/. Astfel ca, dupa inceputul cursei, pe site va fi disponibila optiunea live tracking, unde introducand numarul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se afla acesta pe traseu.

Rezultate Prolog

Clasa Pro
1. Chris Birch (NZL)
2. Graham Jarvis (ENG)
3. Taddy Blazusiak (POL)

Expert Single
1. Martin Wilholt (GER)
2. Adrian Broughton (NZL)
3. Dean Nuttall (AUS)

Expert Team
1. Martin Volny (CZE)
2. Jonas Karlsson (SWE)
3. Akos Varga (HUN)

Hobby Single
1. Mats Igelstrom (SWE)
2. Andreas Grever (GER)
3. Riho Kollist (EST)

Hobby Team
1. Krisztian Nagy (ROU)
2. Dennis Urbanek (GER)
3. Stefan Heinze (GER)

Trial
1. Phillip Scholz (GER)
2. Alexander Steinwendtner (AUT)
3. Stefan Zwerenz (GER)

Steaua dezminte interesul pentru Moraes... VIDEO Ghana - SUA 2-1/ Africanii se califica dupa prelungiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x