Antena Căutare

Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas în 1970

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a dezvelit, joi, la sediul său din Rio de Janeiro, o statuie a lui Pele, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas, în 1970, informează Reuters.

Pele, care va împli 80 de ani în octombrie şi care nu poate merge, nu a fost prezent la ceremonia de la muzeul CBF, dar a văzut statuia, pe care a apreciat-o ca fiind "perfectă".

Jairzinho, Clodoaldo şi Brito au fost jucătorii din echipa care a cucerit trofeul prezenţi la evenimentul de joi, alături de actualul selecţioner al Braziliei, Tite.

Echipa Braziliei condusă de Pele şi din care mai făceau parte Gerson, Tostao, Rivelino şi Carlos Alberto este considerată una dintre cele mai bune formaţii din toate timpurile. La competiţia din Mexic, brazilienii au câştigat toate cele şapte meciuri jucate, învingând în finală pe Stadionul Azteca, cu scorul de 4-1, naţionala Italiei.

Statuia în mărime 1:1 îl înfăţişează pe Pele foarte aproape de realitate, spre deosebire de alte statui ale unor fotbalişti, dezvelite recent în lume. Statuile lui Cristiano Ronaldo şi George Best au fost ridiculizate de suporteri, iar statuia lui Zlatan Ibrahimovic de la Malmo a fost vandalizată de fani.

Sursa : news.ro

Vlad Chiricheş a revenit în lotul echipei Sassuolo şi ar putea fi convocat pentru meciul cu Atalanta... Adrian Petre: Transferul la FCSB este un pas înainte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x