Antena Căutare

Costel Pantilimon are "uşa larg deschisă" să plece de la Nottingham Forest, conform presei engleze

Costel Pantilimon a fost desemnat se site-ul de statistică whoscored.com cel mai bun portar din liga a doua engleză, sezonul trecut. Pantilimon a avut cele mai multe intervenţii salvatoare dintre toţi portarii, 140, şi s-a clasat pe locul al doilea la mingile înalte reţinute (34), obţinând cel mai bun punctaj, 6,77.

Costel Pantilimon are "uşa larg deschisă" să plece de la Nottingham Forest, aceasta este concluzia la care au ajuns jurnaliştii englezi.

Costel Pantilimon a fost desemnat se site-ul de statistică whoscored.com cel mai bun portar din liga a doua engleză, sezonul trecut.

Pantilimon a avut cele mai multe intervenţii salvatoare dintre toţi portarii, 140, şi s-a clasat pe locul al doilea la mingile înalte reţinute (34), obţinând cel mai bun punctaj, 6,77.

Costel Pantilimon a jucat în 44 din cele 46 de meciuri disputate de Nottingham Forest în liga a doua, totalizând aproape 4.000 de minute (3.960), cele mai multe din echipa sa. Din lotul "pădurarilor", doar mijlocaşul Joe Lolley, de asemenea inclus în echipa sezonului, a jucat mai multe meciuri, 46, dar mai puţine minute, 3.538.

Internaţionalul român ar fi putut depăşi 4.000 de minute dacă antrenorul Martin O'Neill nu ar fi decis să vadă la lucru şi rezerva Luke Steele, în ultimul meci al campionatului, cu retrogradata Bolton, partidă câştigată cu 1-0.

Indiferent că echipa a fost antrenată de Aitor Karanka sau, în ultimele meciuri, de Martin O'Neill, Pantilimon a fost omul de bază la Nottingham, locul 9 la finalul sezonului. Cu 15 partide fără gol primit, Pantilimon a fost al patrulea la acest capitol în Championship.

Dar zilele bune ale internaţionalului român par să fi luat sfârşit. Nottingham l-a dat afară, la finalul lunii iunie, pe Martin O'Neill şi l-a înlocuit cu francezul Sabri Lamouchi, fost apreciat jucător, dar cu o foarte mică experienţă ca antrenor.

Printe primele transferuri făcute de noul manager s-a numărat aducerea sub formă de împrumut a portarului kosovar Arijanet Murici, de la Manchester City. Şi goalkeepr-ul de 20 de ani a devenit principalul candidat la postul de titular, el apărând în ambele meciuri amicale disputate de "pădurari" în acest sezon.

Pantilimon a prins 45 de minute, în repriza a doua a meciului de la Atena, cu Olympiakos Pireu, scor 0-3, din 16 iulie. Deşi toate golurile le-a primit Murici, românul a "sărit" din schemă la a doua partidă amicală din această vară, cu Crystal Palce, disputată la 19 iulie şi câştigată de Forest cu 1-0. Pantilimon nu a fost nici măcar rezervă, loc luat de Luke Steele.

Lamouchi a pus absenţa lui Pantilimon pe rotaţia portarilor, dar presa engleză a înţeles altceva.

"Costel nu a fost accidentat, a fost doar decizia mea şi nu a fost nimic negativ în ea. Luke Steele nu a mers în Grecia şi avem jucători aici, iar uneori trebuie să facem unele alegeri. Aro a jucat foarte bine şi sunt bucuros de atmosferă şi de ceea ce face Costel", a declarat managerul francez.

Potrivit seatpitch.co.uk, afirmaţiile lui Lamouchi ar ascunde faptul că Pantilimon, care a venit vara trecută la Nottingham şi mai are contract până în 2021, nu ar mai fi dorit pe City Ground.

"În timp ce <ofer fiecăruia posibilitatea de a-l urmări> poate fi linia oficială, rămâi cu impresia că o uşă de ieşire a fost deschisă", a scris sursa citată.

Din fericire, scrie publicaţia citată, Costel Pantilimon, 32 de ani, nu duce lipsă de oferte şi ar putea obţine un contract avantajos, dacă va fi nevoit să plece de la Forest, iar o posbiliă destinaţie a lui ar putea fi în Grecia, la formaţia din Pireu.

"Să-l laşi pe Pantilimon să plece se poate dovedi o decizie pe care Forest ar putea să o regrete. Totuşi, nu s-a întâmplat încă, deci poate mai este timp să se închidă uşile şi ferestrele la City Ground înainte ca timpul limită să se scurgă", a conchis publicaţia engleză.

Sursa : news.ro

Sepsi Sfântu Gheorghe l-a achiziționat pe atacantul sârb Goran Karanovici... Probleme pentru FCSB la plecarea în Armenia. Zborul a fost amânat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x