Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

CUTREMUR ÎN FOTBAL! O fostă campioană Mondială, amenințată cu excluderea de la turneul final din Rusia 2018. Italia ar putea profita

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia 2018 ar putea fi văduvit de o altă fostă deținătoare a trofeului. După ce Italia a ratat calificarea, pierzând PlayOff-ul cu Suedia, rivala ei din grupa preliminară, Spania, este la un pas de o excludere șoc.

Conform celor de la El Pais, campioana mondială din 2010 riscă excluderea de la Campionatul Mondial de anul viitor, din Rusia din motive politice. FIFA a trimis o scrisoare către Federaţia de la Madrid în care o amennță că îi va suspenda calitatea de membru afiliat, caz în care Spania va fi exclusă din toate competiţiile, dacă se va dovedi implicarea politicului în alegerile prezidenţiale.

După suspendarea din funcţie a lui Angel Maria Villar, anchetat pentru corupţie, ministerul Sportului a propus noi alegeri pentru postul de preşedinte al Federaţiei. Această implicare directă a politicului a dus la scrisoarea celor de la FIFA.

De situația complicată a Spaniei ar putea profita chiar Italia. Ar fi pentru a doua oară în aceste luni când italienii speră in-extremis la Mondiale. Italienii au mai sperat o dată la prezenţa în Rusia, după zvonurile apărute în noiembrie, care dădeau Peru afară de la CM.

Recomandari