Antena Căutare

Dakar 2011: Doi romani intra in cursa

Mani Gyenes si Marcel Butuza vor concura in cea de a 33-a editie a celui mai dificil raliu din lume. Dakar 2011 se va desfasura in perioada 1-16 ianuarie in Argentina si Chile, iar cei doi piloti romani vor lua startul la categoria moto.

Vectra Racing revine in Dakar dupa o absenta de un an, iar cei doi piloti care compun echipa pentru aceasta editie merg in America de Sud din postura de clasati in topul 20 mondial.

Atat Mani Gyenes cat si Marcel Butuza au terminat sezonul 2010 in primii rideri din lume, chiar daca in acest an au participat la o singura etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Cei doi nu se afla la prima participare in Dakar, insa au ca principal obiectiv terminarea raliului, avand in vedere ca mutarea competitiei din Africa in America Latina a schimbat foarte mult conditiile in care se concureaza.

In 2011, Mani Gyenes si Marcel Butuza, alaturi de ceilalti 212 concurenti de la categoria moto, vor avea de parcurs peste 9.000 de km pe ruta Buenos Aires (Argentina) - Arica (Chile) - Buenos Aires.

De-a lungul celor doua saptamani, cat dureaza Dakar-ul, se va concura adesea la altitudini de peste 2.500 metri, avand in vedere ca sute de km de probe speciale sunt in muntii Anzi. Cele mai dificile zile vor fi insa cele din Atacama.

In cel mai arid desert din lume se va concura in patru probe speciale, riderii romani antrenandu-se pentru aceasta parte a raliului cand au concurat in Raliul Tunisiei (etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid).

FC Barcelona, presata sa rupa contractul cu Qatar Foundation... Comitetul executiv al FRF a decis ca etapa a XIX-a din Liga 1 sa se dispute pe 25 februarie 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x