Antena Căutare

Danemarca-România 1-1! În 10 oameni, ”tricolorii” scot in-extremis o remiză. Polonezii merg la Mondial, danezii la baraj

Pe 10 septembrie 2003, România pierdea calificarea la Euro 2004 după un gol primit în minutul 90+5 la Copenhaga. Astăzi, Cosmin Contra a inventat și el un Martin Laursen în persoana lui Ciprian Deac, iar ”tricolorii” pleacă neînvinși din Danemarca, scor final 1-1, după un gol marcat în minutul 88!

Meciul de la Copenhaga nu a fost unul strălucit din partea ”tricolorilor”. Deși Contra a început într-o formulă curajoasă, cu un singur închizător de meserie, România a fost, în multe momente, o copie fidelă a naționalei din mandatul de tristă amintire al lui Christoph Daum. Fără curaj, fără vlagă, fără idei, elevii lui Contra a fost dominați copios de o națională daneză mult mai motivată.

La pauză s-a intrat cu 0-0, însă acest lucru s-a datorat numai ratărilor gazdelor și prestației ezitante a unui tușier, care a anulat eronat un gol marcat de ”Lord” Nicklas Bendtner. Repriza secundă s-a jucat în aceeași notă până în minutul 60, atunci când Ganea comite un penalty copilăresc, iar Danemarca deschide scorul prin Eriksen. Peste alte 3 minute, același Ganea ”culege” și un cartonaș roșu, iar România părea condamnată.

Finalul de meci avea să fie unul al curajului din partea lui Cosmin Contra. Selecționerul României forțează cu doi atacanți, Keșeru și Țucudean, iar ”tricolorii” reușesc să egaleze in-extremis. Țucudean trage din poziție centrală, mingea este blocată, ajunge la Ciprian Deac, iar jucătorul CFR-ului aduce o remiză nesperată.

Rezultatul de azi nu afectează cu nimic șansele Danemarcei de ajunge la baraj, întrucât un punct le este suficient acestora pentru a evita cea mai slabă poziție secundă din cele 9 grupe!

Clasamentul final al Grupei E:

1. Polonia 25 puncte
2. Danemarca 20 p
3. Muntenegru 16 p
4. România 13 p
5. Armenia 7 p
6. Kazahstan 3 p

Danemarca - România 1-1 (Eriksen 60 / Deac 88)
Polonia - Muntenegru 4-2
Kazahstan - Armenia 1-1

Echipele de start:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Durmisi - Kvist, Delaney - Poulsen, Eriksen, Sisto - Bendtner
Rezerve: Lossl, Ronnow, Jensen, Vestergaard, Fischer, Bjelland, Jorgensen, Dolberg, Ankersen, Lerager, Schone, Cornelius

România: Tătărușanu - Bălașa, Dr. Grigore, Chiricheș, Cr. Ganea - Hoban, Stanciu - Băluță, Budescu, Deac - Fl. Andone
Rezerve: Pantilimon -Niță, Hanca, Moți, R. Marin, Ioniță II, Bancu, Anton, Țucudean, Keșeru

Imagini rare. Așa arată sora lui Cristiano Ronaldo. Toți colegii portughezului îi fac ochi dulci!... Gică 50. Dream-team-ul coechipierilor lui Gică Popescu. Stelele cu care Baciu a împărțit vestiarele în Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x