Antena Căutare

Dani Alves, scrisoare emoționantă după ce a aflat că va rata Cupa Mondială: ”Nu vreau să plângeți pentru mine. Mi-am trăit visurile. Nu merg la Mondial, dar sunt un nenorocit fericit!”

Pe 14 iunie, Luzhniki Stadium din Moscova va găzdui lovitura de start a meciului Rusia - Arabia Saudită și vom consemna startul celei mai importante întreceri fotbalistice din lume: Campionatul Mondial! De la balul mondial al fotbalului va lipsi fotbalistul cu cele mai multe trofee câștigate în istorie, Dani Alves.

Dani Alves, fundașul lui PSG ajuns la 35 de ani, a publicat pe The Players’ Tribune o scrisoare emoționantă legată de ultimele evenimente din cariera sa. El a dat amănunte necunoscute despre copilăria petrecută în Brazilia, despre pasiunea pentru fotbal și despre cum va trăi Campionatul Mondial din 2018.

Întitulată ”Din suflet”, scrisoarea lui Dani Alves începe cu câteva mărturisiri din momentul în care acesta a aflat că nu va juca la Cupa Mondială din cauza accidentării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”În momentul în care am simțit durerea în genunchi, sufletul meu mi-a părăsit corpul. Eram conștient din momentul în care am atins terenul că nu voi fi în avionul către Rusia, pentru Campionatul Mondial.
La vestiare, doctorii de la PSG mi-au spus că trebuie să așteptăm până ziua următoare pentru a vedea rezultatele testelor, dar în inima mea știam că totul s-a terminat. Toată lumea sărbătorea câștigarea Cupei Franței, iar eu nu vreau să arat negativitate în jurul colegilor mei. Deci zâmbeam și încercam să mă distrez. Dar toată lumea putea să vadă în ochii mei că ceva nu era în regulă.”

Dani Alves le cere fanilor să nu-l plângă. El se auto-intitulează un ”nenorocit fericit” care nu merge la Mondiale și povestește cum urmărea meciurile Braziliei în copilărie.

”Am plâns o singură dată, când eram singur. Nu vreau ca cineva să plângă pentru mine. Nu vreau să le pară rău pentru mine. Mi-am trăit visurile. Dani Alves nu merge la Campionatul Mondial, dar este un nenorocit fericit.

Voi urmări Brazilia așa cum o făceam când eram copil, la ferma mea. Doar că, la naiba, acum televizorul va fi cu mult mai mare! Am spus acum ceva vreme cum am crescut. V-am spus că mă trezeam la 5 dimineața și-l ajutam pe tata să arunce chimicale la fermă, iar după aceea mergeam cu bicicleta 10 kilometri pentru a ajunge la școală. Multe persoane mi-au spus după ce au citit povestea «La naiba, Dani, ai avut viața grea când erai copil”» Omule, nu e așa. Comparativ cu alți copii din oraș, am dus-o bine.”

Apoi, Dani Alves vorbește despre diferențele dintre brazilieni și restul lumii și descrie cum erau trăite meciurile Braziliei la el acasă, în fața unui televizor din anii 70.

”Aveam un TV din anii ’70. Tata punea lână de oțel pe antenă ca să prindem canalele. Imaginea nu era cea mai bună, dar mergea. Cu excepția zilelor înnorate. Atunci erai terminat. Tata era bolnav după fotbal. Era obsedat. Deci acel micuț televizor era totul pentru el. Îl făcea să se simtă ca primarul orașului.

Țin minte că în timpul Campionatului Mondial din 1994, casa noastră era centrul lumii. Toată țara se oprise timp de o lună. Nimeni din oraș nu avea unde să vadă meciul, așa că veneau la noi în casă. Chiar toată lumea. Casa noastră devenise un micuț stadion de fotbal. Imaginați-vă 50 de persoane în jurul unui televizor mic țipând și bucurându-se.

Când au început meciurile, parcă intram pe teren. În Anglia, Franța sau Germania, iubesc fotbal. Dar sunt doar fani. Sunt pasionali, dar ei doar se uită. În Brazilia, nu doar ne uităm. Noi jucăm! Mă înțelegi? Am realizat diferența când aveam 10 ani și mă uitam la Cafu și Romario pe acel micuț TV.

Când ei atacau, atacam și noi. Când ei se apărau, ne apăram și noi. Țineam degetele încrucișate, eram tensionați, transpiram ca și cum am fi jucat. Lumea zice că în Brazilia fotbalul este ca religia. Dar este mai mult o experiență fizică. Eram așa tensionat încât nu puteam sta locului, așa că mă duceam să aduc găleți goale din magazie. Mă așezam pe unul și în celălalt bateam cu mâna. Toată lumea începea să cânte.

Prima dată am trăit asta când aveam 18 ani. Am purtat acel tricou galben. Am sângerat pentru echipa națională. Acum, pentru această Cupă Mondială, va trebui să atac cu restul națiunii.”

Dani Alves nu își poate ajute colegii în Rusia, dar e convins că Neymar, Coutinho & co. pot aduce acasă Cupa Mondială.

”Sunt convins că această echipă poate câștiga trofeul. Avem talent și vedete, dar și mai important, avem un maestru. Tite a fost capabil să creeze o atmosferă incredibilă de când a preluat echipa. Arată jucătorilor că nu pot evolua singuri, că trebuie să fie o armonie perfectă pentru a ne atinge visurile. Am fost cu naționala mare timp de 12 ani și aceasta este cea mai puternică legătură pe care am văzut-o. Avem un amestec perfect de tineri, ca Gabriel Jesus și Coutinho, și jucători mai în vârstă, care-și aduc aminte de ediția precedentă și care vor să repare tot.”

În final, Dani Alves face o promisiune emoționantă: ”Dacă vom câștiga Campionatul Mondial, nu voi țipa. Pentru prima dată, vă promit, îmi voi închide gura. Nu va fi niciun cuvânt din partea lui Dani Alves. Nu voi zice nimic. Doar voi plânge", a scris Dani Alves, pe The Players' Tribune.

Dani Alves a evoluat în 17 din cele 18 meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia.

Brazilianul celor de la PSG a suferit o accidentare la glezna dreaptă în finala Cupei Franței, câștigată de parizieni, scor 2-0, cu Les Herbiers. Dani Alves a jucat 86 de minute în finala de pe Stade de France.

38 de trofee a cucerit în carieră Dani Alves, dintre care 3 au venit cu naționala Braziliei: Copa America, Cupa Confederațiilor și Campionatul Mondial U20.

Clasamentul final în lupta pentru ”Gheata de Aur”! Cine a câștigat bătălia dintre Lionel Messi și Mohamed Salah. În Angl... FCSB renaște în vulcanul de pe ”Ion Oblemenco” împotriva ”U” Craiova și titlul se joacă! Roș-albaștrii își pun toate spe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x