Antena Căutare

Datoriile la buget duc la faliment Liga 1

Sub titlul ,,In Liga 1 se joaca fotbal cu datorii de peste 100 mil. euro”, ,,Fin.ro” a inceput in ianuarie anul acesta o ampla prezentare a companiilor ce opereaza financiar echipele din prima liga. Nelicentierea Timisoarei si a Bistritei de catre comisiile FRF, vestea care a socat ieri intreaga suflare fotbalistica din tara, se trage de la neplata datoriilor mai vechi catre ANAF, care au fost plimbate ani la rand prin societatea FC Timisoara SA si Asociatia Club Fotbal 1922 Bistrita. Lucru pe care ziarul nostru l-a anuntat inca de acum o jumatate de an.

Astfel, finalul campionatului da peste cap toate socotelile sefilor de club, unii fiind nevoiti sa ia in calcul falimentul, iar altii sa gaseasca resurse pentru a evolua in Champions League, Europa League sau Liga 1.

Invarteala cu divizarea cantareste greu

Situatiile raportate la 31 martie 2011 la Finante arata ca timisorenii au scapat de datorii de aproape 2 milioane de euro in numai cateva luni. La inceputul anului, FC Timisoara SA avea datorii de 8 milioane de lei, iar la 31 martie au mai ramas doar 731.709 lei de achitat. Raportul comisiilor FRF arata insa ca societatea nu a jucat corect, incalcand procedurile recomandate de UEFA prin divizarea societatii si trecerea unor datorii catre o alta firma.

Asa se face ca banii ce trebuiau achitati nu au intrat in conturile statului, ci se cuantifica in contul societatii BKP&FABER - SA, care s-a infiintat la data de 16 martie 2011 in Bucuresti, avandu-i ca actionari pe Marian Iancu (0,1%), Fotbal Club Timisoara SA (73,5%) si BKP Manage­ment&Invest Group SA cu 26,4%.

In 2009 FC Timisoara SA avea datorii curente de 70 de milioane de lei, in 2008 a avut 44 de milioane de lei, in 2007 - 40 de milioane de lei, iar in 2006, anul infiintarii, datoriile erau de 14 milioane de lei. Patronatul a decis in fiecare an capitalizarea acestor imprumuturi, astfel ca la 31 decembrie FC Timisoara SA avea capital subscris de 81.279.650 de lei, din care aportul in natura este de 17,5 milioane de lei.

FC Timisoara SA a avut datorii constant la contributiile bugetului de stat, dar conducerea s-a scuzat prin sumele cu care este dator statul din TVA, care depasesc cu mult cele 7 milioane de lei cu care figurau la inceputul anului timisorenii in registrele ANAF, prin care au obtinut si o esalonare.

La aceasta suveica financiara se mai adauga si datorii legate de transferul jucatorului Laszlo Sepsi de la clubul portughez Benfica Lisabona, catre care societatea ar fi trebuit sa achite pana acum 1,2 milioane de euro.

Tot articolul, in Financiarul

Galatiul vrea si stadion de Liga!... Fostul international Giussepe Signori, retinut intr-un nou caz de meciuri trucate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x