Căutare Live

David Popovici, a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație. Are 17 ani și a reușit o performanță istorică

David Popovici a obținut și aurul la 200 m liber, după ce a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie. Este o dublă istorică pentru puștiul de 17 ani, care a devenit primul înotător campion la 100m și 200m după 49 de ani.

David Popovici a reușit o dublă istorică și a obținut o a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație

Hepta

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58. Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Legat de performanța sa extraordinară, David Popovici nu a putut să spună decât câteva cuvinte simple, dar care îi caracterizează stilul concis și carismatic.

"Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal, capabil de lucruri extraordinare şi care inspiră oameni"

David Popovici reuşise cel mai bun timp atât în serii (47 sec 60/100), cât şi în semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat că în semifinale a fost mai rapid decât în finală.

Talentatul sportiv român în vârstă de 17 ani a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara. Atunci a obținut timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc.

Ce spune presa străină despre fenomenul David Popovici: "Noua Torpilă care poate schimba fața probei la liber"

Jurnaliștii The Times l-au comparat pe român cu o torpilă și scriu că e capabil să schimbe fața probei la liber. Craig Lord scrie că David înceară să facă imposbilul posibil și îl compară cu Ian Thorpe, cel mai tânăr campion mondial, care a luat cu asalt natația în 1998.

"Un talent adolescentin care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați, și posedă aceleași atribute fizice și tactice care l-au făcut pe freestyler-ul australian un idol", scrie Lord.

David Popovici vrea să fie cel mai bun înotător din lume. Experții cred că e un talent rar

Antrenat de Adrian Rădulescu, adolescentul de 17 ani care reprezintă Clubul Sportiv Dinamo a fost supranumit un adevărat fenomen și o revelație pentru lumea natației mondiale. Deși reușitele lui sunt fabuloase, Popovici spune despre el că este doar un puști care înoată repede.

”Am concurat gândindu-mă că toți cei care mă apreciază urmăresc această cursă”, a spus David imediat după finalul cursei.

(P) Simona Halep, văzută cu șansa a cincea la câștigarea trofeului de la Wimbledon... Un fan din Argentina, alături de câinele său, oferă cele mai tari bucurii la meciurile de fotbal...
Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x