Antena Căutare

Dinamo are datorii către firmele lui Ionuţ Negoiţă de 850.000 de euro. El spune că va achita un eventual prejudiuciu din dosarul de bancrută frauduloasă

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat că, din 1,8 milioane de euro datorii totale ale clubului, cele către firmele lui sunt de 850.000 de euro. În ceea ce priveşte dosarul de bancrută frauduloasă în care este cercetat, Negoiţă a precizat că va achita el un eventual prejudiciu, chiar dacă sentinţa va veni după vânzarea clubului.

"Tot clubul costă un milion. Un leu înseamnă 51 la sută, între 51 la sută şi 92, un milion. Dacă cineva vrea toate acţiunile plăteşte un milion şi le are pe toate. datoriile nu sunt către mine, sunt către societăţi care au fcăut cazări, au dat apartamente şi camere de hotel şi mâncare la Săftica mulţi ani de zile şi care au fost plătite mai puţin", a spus Negoiţă.

El a negat că Dinamo riscă falimentul în cazul în care va fi condamnat în dosarul bancrutei frauduloase.

"Dacă în acel dosar clubul Dinamo va fi obligat să plătească ceva, voi plăti eu şi când fac vânzarea îmi asum prin contract că în cazul în care va fi ceva eu voi acoperi acea sumă în nume propriu. Nu am auzit acest scenariu niciodată (n.r. - cel cu falimentul), dacă va fi în dreptul lui Dinamo o notă de plată, nu are nicio legătură, este o procedură încheiată (n.r. - insolvenţa), trecută pe la judecător, s-au respectat toate fazele şi toate procedurile de insolvenţă şi este o procedură închisă, nu se poate întoarce acea procedură", a spus el.

Despre litigiul cu Poli Timişoara privind o cotă parte din transferul lui Dorin Rotariu la FC Bruges, Negoiţă a spus că nici acesta nu trebuie să îngrijoreze un eventual cumpărător al clubului.

"E un litigiu pe rol şi dacă asta împiedică marii bărbaţi dinamovişti... E un litigiu, am câştigat în primă fază, sunt convins că vom câştiga în continuare, pentru că avem avem dreptate. Dacă era aşa, eu nu luam niciodată Dinamo, pentru că am luat Dinamo cu multe litigii, de care m-am ocupat, le-am rezolvat şi am făcut ca Dinamo să devină un club curat, chiar trecut prin insolvenţă, este lacrimă. Că asta înseamnă procesul de insolvenţă", a menţionat el.

Un potenţial cumpărător al clubului ar putea fi asociaţia suporterilor condusă de fostul jucător şi antrenor dinamovist Cornel Dinu.

"Dacă suntem bărbaţi şi vrem să facem o treabă, o facem, trebuie cineva să facă asta şi să asigure o parte din cheltuieli, de fapt diferenţa între venituri şi cheltuieli, cum şi eu mi-am asumat în toţi aceşti ani. Dacă nu se găseşte nimeni, eu nu am o obligaţie pe viaţă. Am făcut ce am putut, eu fac un pas înapoi, recunosc, atât pot, restul depinde de suflarea dinamovistă. Dau o maşină cu cheia în contact, la care mai trebuie schimbate cauciucurile, trebuie pusă benzină, nu ne putem plimba pe bani altora la nesfârşit. Eu dau maşina aşa, poate că nu e perfectă, garantat nu e perfectă. Dacă nimeni nu vine să ia clubul înseamnă că situaţia este foarte gravă şi se primeşte ce se merită. Asociaţia suporerilor condusă de Cornel Dinu este la curent cu toate datele, au toate actele, sunt avansate lucrurile. Eu cred că dacă nu se face ceva între o lună de zile maximum, lucrurile devin periculoase. Clubul Dinamo este stabil financiar, are nişte datorii mult mai mici decât valoarea patrimoniului, lunâdu-se în calcul jucătorii, înseamnă că este un club stabil. Datorii au toate cluburile din Liga 1, mai mici sau mai mari", a declarat omul de afaceri.

Negoiţă le transmite jucătorilor să fie profesonişti i să aştepte finalizarea vânzării clubului.

"Mesajul meu pentru jucători este să îşi facă datoria de profesionişti. Unii au o lună, alţi o lună şi jumătate restanţe la salarii, nimic anormal până acum. Eu sunt convins că se va găsi o soluţie de continuitate, ei trebuie să îşi facă treaba şi cu cât îşi fac treaba mai bine cu atât optimismul celor care sunt interesaţi creşte. Dacă lucrurile merg prost scade şi tot aşa. Este adevărat că am eşalonat datoriile către stat şi am pus gaj Baza Săftica. Multe cluburi din Liga 1 îşi eşalonează datoriile către stat, e perfect legal, trebuie depusă o garanţie. Este o rată de 71 de mii de lei pe lună, adică 17.000 de euro, o sumă modică, care se plăteşte lunar. Dacă nu se găsesc nici aceşti bani, asta spune multe despre interesul dinamoviştilor pentru Dinamo", a afirmat el.

El a promis că va achita toate salariile jucătorilor până la finalul lunii august: "Luna septembrie a fost scandentă pe 15 octombrie, e o întârziere a salariului de două săptămâni. O parte din salariile pe august sunt neplătite. Promit că le plătesc eu până vineri."

Negoiţă nu a dorit să explice de ca decis ca acţiunile clubului să fie trecut pe o firmă şi nu pe numel său: "Acţiunile sunt pe firma Lotus Perfect, dar responsabilitatea e a mea, mi se pare că au venit pe aici (n.r. - fanii) să îmi sparg geamurile. M-am dezis eu vreodată de clubul Dinamo? Aşa am considerat eu."

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, marţi, că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile societăţii care deţine gruparea din Liga I cu un leu. Totuşi, cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători şi furnizori.

"Am luat clubul Dinamo ca şi în faliment şi l-am ţinut în viaţă singur în aceşti ani. Din păcate nu am reuşit performanţe fotbalistice notabile, poate şi pentru că atunci când l-am luat m-a costat destul de mult şi ulterior cu datorii şi ca să-l aduc pe linia de plutire... Cu acele resurse, dacă nu le blocam la început, aş fi putut să plusez pe partea fotbalistică şi sunt convins că şi perfomanţele fotbalistice erau altele. Am decis ireversibil de doi ani să ies din fotbal. Am avut negocieri cu reprezentanţi greci, arabi, chinezi şi români. Am încercat să vând acest club şi de a găsi o soluţie, pe cineva care să facă mult mai mult decât am făcut eu. Marea majoritate a dat înapoi pentru că nu avem casa noastră, nu avem un stadion. Am promis acum câteva luni că într-o lună, într-un fel sau altul voi ceda acţiunile clubului. Am avut discuţii cu domnul Florică şi dânsul mi-a povestit de fonduri din Anglia, Dubai şi un proiect foarte ambiţios, cu cinci milioane pe an investiţi, am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spunea că nu e cazul să am încerdere. Am fost de acord cu toate propunerile, chiar dacă s-a plecat de sus şi a ajuns către zero, numai în ideea că e o soluţie serioasă. Dar mi-am dat seama că au fost doar poveşti şi dorinţă de publicitate. Mi-am dat seama că e o gogoaşă umflată. Cu Claudiu Florică s-a plecat de la 5 milioane, apoi a scăzut la 3, la două, la unu şi apoi gratis, numai în ideea să vină cu un proiect. Când s-a ajuns la un leu, a dispărut în ceaţă. Am spus că trebuie ca cei care vin să nu aibă o povară a cumpărării şi banii să-i investească în club şi în performanţă. Decizia mea este ca pachetul de 51 la sută să îl vând pe un leu. Cei care vin sunt obligaţi, asta e condiţia, să aducă 500.000 de euro în societate ca să achite datoriile scadente, salarii, furnizori. Acesta este decizia mea, voi fi destul de flexibil şi cooperant în ideea că vreau să predau ştafeta cuiva care să ducă mai departe acest club. Pot renunţa şi la acel leu, dar a spus cineva că nu e bine să iei lucruri gratis", a declarat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente.

Negoiţă vinde practic Baza Săftica, cu două terenuri de iarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro, lotul de jucători fiind o altă discuţie şi având o altă valoare.

Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu şapte ani şi majoritar în martie 2014. El deţine aproape 93 la sută dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ şase la sută, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1 la sută.

Steadionul Dinamo aparţine Clubului Sportiv Dinamo, din cadrul Ministerului de Interne, cesionat pe durată nelimitată grupării controlate de Badea.

Sursa : news.ro

Gareth Bale ar putea părăsi Real Madrid pentru China în iarnă... Prunea: Pericolul este ca Dinamo să nu primească licenţa...
Video recomandate
Episodul 13 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 20 septembrie 2023. Georgiana Maximov a gătit Burgeri vegetarieni cu cartofi dulci. Cum au jurizat chefii
Episodul 13 al sezonului 12 Chefi la cuțite, din 20 septembrie 2023. Georgiana Maximov a gătit Burgeri vegetarieni cu cartofi dulci. Cum au jurizat chefii Miercuri, 20.09.2023, 22:15
Parteneri Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Cât de des e recomandat să-ți speli sutienul. Sfaturi utile de la specialiști Catine.ro Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Eduardo Santamarina reacționează în fața deciziei unuia dintre băieți de a-și schimba numele de familie. “Aproape în lacrimi” Happy Channel Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Filmarea cu momentul exploziei uriașe de la Călimănești. S-a văzut de la 31 de km, din Focșani. VIDEO Libertatea.ro Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ce lucrări de pomină mai fac meseriașii români: "Pe principiul e în spate, nu se vede" Ziare.com Alexandra Stan, ipostaze fierbinţi cu alt bărbat! Cu cine l-a înlocuit pe George Puşcaş Alexandra Stan, ipostaze fierbinţi cu alt bărbat! Cu cine l-a înlocuit pe George Puşcaş AntenaSport Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Simona Halep, PRIMA REACȚIE după ce Serena Williams a ironizat-o cu privire la sentința de suspendare din tenis: „Aceste comentarii urâcioase la adresa mea...” Elle Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Anunț important al ANM! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi mai scăzute Spynews.ro Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr Cum arată Brigitte Pastramă după ce și-a scos acidul din buze și a renunțat la genele false și extensiile de păr BZI Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE Noapte de groază la Iaşi! Un tânăr a fost omorât la o petrecere. Avea doar 20 de ani – EXCLUSIV, VIDEO, UPDATE BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece HelloTaste.ro Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Horoscop 22 septembrie 2023. Racii își găsesc echilibrul, Scorpionii sunt orbiți de dragoste Antena3.ro NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic NASA estimează că asteroidul Bennu s-ar putea izbi de Pământ. Când ar avea loc impactul cataclismic useit Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 22 septembrie 2023. Taurii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine GALERIE FOTO | Cum arată apartamentele în cel mai nou complex al lui Ion Țiriac GALERIE FOTO | Cum arată apartamentele în cel mai nou complex al lui Ion Țiriac Wall-Street Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei Carmen Brumă dezvăluie alimente care ajută la prevenirea osteoporozei Kudika Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Care e numele din BULETIN al Andreei Marin. NIMENI nu a știut asta până acum Playtech Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Unul dintre cei 4 morți în explozia din Vrancea se căsătorise în urmă cu doar trei săptămâni. Soția sa este însărcinată Redactia.ro Judeţul cu cel mai mare salariu: 9.015 lei brut Judeţul cu cel mai mare salariu: 9.015 lei brut Observator Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită Sfaturile oferite de Anca Țurcașiu despre menopauză. De ce este important să accepți această schimbare în organism pentru a fi fericită MediCOOL Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf HelloTaste FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar ProSport Moneda din România care valorează 470.000 de LEI. Vezi dacă o ai pe acasă Moneda din România care valorează 470.000 de LEI. Vezi dacă o ai pe acasă Gandul Primele imagini cu mama lui Vlad Pascu în duba Poliției. Cum arată Miruna după o săptămână de arest Primele imagini cu mama lui Vlad Pascu în duba Poliției. Cum arată Miruna după o săptămână de arest CanCan Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  Metoda cangur: contactul piele pe piele. Beneficiile acestui tip de îngrijire  DeParinti DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 DJ Project și Alina Eremia au făcut un remake al piesei „Privirea Ta”. Cum sună varianta reeditată a hitului din 2005 ZUTV Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții Descoperire fantastică în Egipt, plină de „comori și secrete”. Ce structură scufundată inedită au găsit experții UseIT Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Mireasa sezonul 8, 21 septembrie 2023. Andrei, povestea șocantă despre pierderea tatălui său! Mireasa sezonul 8, 21 septembrie 2023. Andrei, povestea șocantă despre pierderea tatălui său! Joi, 21.09.2023, 16:57
x