Antena Căutare

DNA: Adrian Porumboiu si Cristi Borcea ii comandau delegarile arbitrilor lui Vasile Avram

Adrian Porumboiu si Cristi Borcea sunt primele nume importante care apar in rechizitoriul intocmit de DNA in dosarul privind coruptia din arbitraj, in care principalii acuzati sunt Vasile Avram, fostul presedinte CCA, si omul de afaceri Sorin Terbea, sponsor al echipei FCM Tg. Mures si membru in Comitetul Executiv al FRF.


1 - "Institutionalizarea delegarilor la comanda conducatorilor de cluburi (Porumboiu si Borcea)".
2 - "Vasile Avram este pericol public".

Acuzat de catre DNA de "dare de mita", omul de afaceri Sorin Terbea a declarat in apararea sa ca plicul cu cei 19.000 de euro pentru Vasile Avram (seful CCA) era de fapt un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat cu grija. Conform Tribunalului Bucuresti, Avram a transformat, prin puterea de a delega arbitri, campionatul intern intr-o loterie, dupa bunul sau plac. De asemenea, Terbea este cel care s-a implicat activ in nunta lui Marius Avram (fiul presedintelui arbitrilor), acesta oferind gratis o cantitate importanta de vin.


Cum se apara cei doi:

„Intr-adevar, am discutat cu Vasile Avram despre delegari si au fost facute publice astea. Dar nu i-am zis niciodata pe cine sa delege sau nu. Ca sa deleg eu pe cineva anume, trebuia sa am un arbitru anume. Eu i-am spus doar sa gaseasca oameni corecti, atat. Cred ca de la CFR Cluj vine remarca asta, ca sa ascunda mizeriile facute de ei. Stiam ca atat Avram cat si eu aveam telefoanele ascultate si nu am fi putut vorbi. Sunt arbitri care ne-au dezavantajat evident, cum sa avem noi omul nostru? Chiar daca apar stenogramele, nu este nicio problema", a spus Porumboiu la GSP TV.

Si Cristi Borcea a recunoscut ca a vorbit cu Avram, insa nu pentru a-i cere vreun favor. „L-am sunat o singura data, dupa meciul de la Vaslui, cand i-am zis sa nu mai faca experimente pe Dinamo, sa ne trimita arbitri corecti", a explicat presedintele executiv al alb-rosilor, citat de Pro Sport.

Un alt nume care apare in dosarul DNA este cel al arbitrului Adrian Cominescu, acesta fiind inregistrat in timp ce discuta cu Claudiu Maior, viceprimar si vicepresedinte al clubului FCM Tg. Mures, dupa meciul cu Astra, din etapa a 6-a din actualul sezon. Partida s-a incheiat la egalitate, scor 2-2, iar centralul din Ramnicu Valcea i-a spus interlocutorului sau „Imi pare rau, atata au putut face baietii".

CM Rugby: Georgia vs Romania 25-9 / "Stejarii" parasesc competitia in genunchi... VIDEO! Pretul lui Torje a ajuns la 7 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x