După 60 de ani! Italia - Suedia 0-0, iar Squadra Azzurra ratează prezența la Cupa Mondială pentru prima oară din 1958

 

Zi istorică pe Stadio Giuseppe Meazza din Milano, însă o istorie negativă pentru cvadrupla campioană a lumii, Italia. Echipa antrenată de Gian Piero Ventura a ratat prezența la Campionatul Mondial pentru prima oară din 1958 încoace.

Naționala care a stopat 60 de ani de istorie, șase decade în care Italia a câștigat două titluri mondiale, a jucat două finale și o dată s-a clasat pe locul trei, este cea a Suediei. După 1-0 pe Friends Arena din Stockholm, nordicii nu au mai fost ”prieteni” cu italienii pe San Siro, remizând alb, 0-0.

Unicul gol al ”dublei” Italia-Suedia a venit în minutul 61 al meciului de la Stockholm şi i-a aparţinut mijlocaşului de la AEK Atena, Jakob Johansson. 

Meciul de la Milano a fost dominat de la un capăt la celălalt de gazde, însă șansa și neinspirația în fața porții i-a costat pe Immobile, Bonucci & co. 

Scorul ocaziilor din acest meci a fost unul care nu mai are nevoie de comentatarii: 22-4, iar posesia Italiei a fost una demnă de Barcelona, 75 - 25%!

În urmă cu 60 de ani, Italia ceda cu 2-1 în Belfast, în faţa Irlandei de Nord şi rata accesul la turneul final al Mondialului pe care l-a găzduit tocmai adversara de acum, Suedia.

Echipele de start în Italia - Suedia 0-0!

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florezni, Jorginho, Parolo, Darmian - Gabbiadini, Immobile
Antrenor: Giampiero Ventura

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Johansson, Larsson, Forsberg - Toivonen, Berg
Antrenor: Janne Andersson

Iată cele 29 de echipe calificate până acum la Campionatul Mondial din Rusia 2018:

Prin eliminarea Italiei de azi, fotbalul internațional a spus adio unei alte legende, Gianluigi Buffon. 

Prezențele Italiei la Cupa Mondială au fost mai mereu îmbelșugate. Din 1958 până azi, italienii au fost o prezență constantă, cu rezultate bune și foarte bune. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe