Antena Căutare

Echipa de gimnastica a Chinei poate pierde bronzul de la J.O. Sydney

Echipa feminina de gimnastica a Chinei ar putea ramane fara medalia de bronz obtinuta la Jocurile Olimpice de vara de la Sydney din 2000, dupa ce o ancheta a Federatiei Internationale de Gimnastica a devzaluit ca una dintre sportive avea 14 ani, cu doi ani mai putin decat varsta minima admisa la JO.

"a avut loc o incalcare a Statutului si Regulamentului FIG, in urma careia rezultatele obtinute de Dong Fangxiao la JO Sydney 2000 au fost anulate".


"Raportul Comitetului Executiv al FIG a fost trimis Consiliului Executiv al Comitetului International Olimpic (CIO), cu recomandarea de a retrage medalia de bronz obtinuta de echipa Chinei, precum si rezultatele lui Dong Fangxiao de la Sydney", se arata in comunicat.

Dong Fangxiao si colega sa Yang Yun sunt investigate din 2008, atunci cand au aparut probe ce sustineau ca cele doua gimnaste erau mai tinere decat se arata in documentele oficiale.

Ancheta in cazul lui Yun a inceput dupa ce aceasta a declarat intr-un interviu pentru CCTV ca avea 14 ani in 2000, dar acum a prezentat documente in care dovedeste ca avea 16 ani la Sydney. FIG a hotarat sa nu-i anuleze rezultatele lui Yun, dar a amendat-o pentru declaratia facuta.

In cazul lui Dong, proba incriminatorie a venit dupa ce aceasta a mentionat in cererea de acreditare pentru JO de la Beijing din 2008 ca este nascuta in 23 ianuarie 1986, ceea ce a dus la concluzia ca in 2000 avea 14 ani.

In eventualitatea in care CIO decide sa retraga Chinei medalia de bronz obtinuta in 2000, SUA, locul patru la Sydney, va urca pe podium.

sursa:Hotnews

Liga a II-a/ Rezultatele inregistrate in etapa a 18-a... Meci suspendat din cauza unui atac de albine africane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x