Antena Căutare

EXCLUSIV! Remi Garde, antrenor Lyon: "4-4-2 poate fi mai ofensiv decat 4-3-3"

Antrenorul septuplei campioane a Frantei a acceptat sa vorbeasca la o emisiune radiofonica despre sistemul tactic pe care il foloseste la Lyon, despre cat de importante sunt vedete in lotul de pe Gerland dar si despre ce modele are ca antrenor.

Remi Garde i-a succedat in functie lui Claude Puel si pare ca a readus intre Rhone si Saone bucuria de a juca fotbal, dupa un mandat de 3 ani in care fostul antrenor al lui Lille nu a reusit sa aduca nici-un trofeu pe Gerland.

Actualul antrenor al lyonezilor a acceptat o discutie cu suporterii prin intermediul unui post de radio central, desi venea dupa o infrangere deloc scontata la Caen. Despre aceasta, Garde a declarat ca si-o asuma pentru ca a incercat sa menajeze mai multi jucatori pentru meciurile cu Bordeaux si PSG din campionat dar si pentru deplasarea de la Zagreb din Liga Campionilor.

Intrebat de ce a trecut de la 4-3-3-ul lui Puel la 4-4-2, Remi a spus ca ultimul sistem poate fi mai ofensiv decat primul si ca un antrenor trebuie sa isi adapteze ideile tactice in functie de jucatorii valizi: „Cand am ales sistemul pe care l-am pregatit in cantonamente, m-am gandit atat la accidentati, dar si la jucatorii ce ar urma sa vina. Oricum, 4-4-2 poate fi mai ofensiv decat 4-3-3, depinde foarte mult de animatia pe faza de atac. Sigur ca poate e mai obositor pentru Bastos sau Gonalons. Primul trebuie sa se retraga foarte mult, iar al doilea are o zona mai mare de acoperit in fata apararii."

Antrenorul lui Lyon a discutat si despre rolul pe care il au vedetele in lotul de pe Gerland: „Multa lume spune ca ar trebui sa gasesc locul in care Lisandro se simte cel mai bine si sa pun alti noua langa el in teren. Nu e chiar asa. Lopez e un jucator caruia ii plac culoarele si de aceea l-am pus in spatele lui Gomis. Argentinianul e important pentru noi, jucam altfel cand e el in teren, a dat rezultate si in banda. Si Gourcuff este polivalent. El ar putea evolua intr-un 4-2-3-1 in spatele unui singur varf; cred ca lui ii place sa joace foarte sus, dar are o viziune a jocului care ii permite nu doar sa dea ultima pasa ci si penultima sau sa joace mai jos la constructie."

Pe finalul emisiunii, Remi Garde a recunoscut ca il are ca model pe Arsene Wanger, antrenorul lui Arsenal, despre care crede ca va depasi perioada nefasta prin care trece.

foto: Intact Images

Bernd Schuster, atac fara menajamente la Robben: "E egoist si creeaza doar probleme in vestiar"... ​VIDEO! El Pibe d'Oro socheaza din nou! Maradona a lovit un suporter cu piciorul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x