F1/ Calificarile de la Suzuka, amanate pentru duminica din cauza ploii

Ploaia a a fost principalul personaj sambata pe circuitul de la Suzuka si a schimbat planurile organizatorilor Marelui Premiu al Japoniei din Formula 1. Dupa ce au amanat de trei ori sesiunea de calificari, comisarii cursei au hotarat in cele din urma sa programeze calificarile pentru duminica dimineata, cu cinci ore inaintea startului cursei.


Antrenamentele libere de sambata au fost incurcate si ele de conditiile meteorologice, in cele 60 de minute ale sesiunii de antrenamente libere, doar doi piloti au reusit sa inregistreze un timp pe tur: Jaime Alguersuari (Toro Rosso) si Timo Glock (Virgin Racing). Dupa incheierea antrenamentelor libere, ploaia s-a intensificat, iar startul calificarilor a fost amanat.

Safety car-ul a iesit periodic pe circuit sa verifice starea circuitului, dar previziunile meteo nu au aratat ca ploaia se va opri prea curand, iar comisarii cursei au hotarat sa amane calificarile pentru duminica. Astfel, calificarile va incepe la ora 4:00 (ora Romaniei), iar cursa va avea loc de la ora 9:00 (ora Romaniei).

Aceasta nu este prima data cand calificarile din marele Premiu al Japoniei sunt amanate pentru ziua cursei, in 2004, sesiunea fiind amanate din cauza unui taifun.

sursa:Hotnews

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri