Antena Căutare

Faruk Hadzibegici, noul selecţioner al Muntenegrului. El îl înlocuieşte pe Ljubisa Tumbakovici, care a refuzat să stea pe bancă la meciul cu Kosovo

Antrenorul francez de origine bosniacă Faruk Hadzibegici a fost numit în funcţia de selecţioner al Muntenegrului, a anunţat federaţia de la Podgorica, informează AFP.

Antrenorul francez de origine bosniacă Faruk Hadzibegici a fost numit în funcţia de selecţioner al Muntenegrului, a anunţat federaţia de la Podgorica, informează AFP.

El îl înlocuieşte pe Ljubisa Tumbakovici, demis după ce a refuzat să stea pe bancă la meciul cu Kosovo, din preliminariile Euro-2020.

Hadzibegici, 61 de selecţii în naţionala fostei Iugoslavii, a jucat în cariera lui de fotbalist la Sarajevo, Betis Sevilla, Sochaux şi Toulouse, iar ca antrenor a pregătit, printre altele, echipele Sochaux, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakîrspor, Denizlispor, Dijon, Bastia şi Valenciennes. Ca selecţioner, el a mai antrenat naţionala Bosniei-Herţegovina.

Faruk Hadzibegici, în vârstă de 61 de ani, va debuta într-o partidă amicală cu Ungaria, la 5 septembrie. În preliminariile Euro-2020, Muntenegru ocupă locul 4 în Grupa A, cu două rezultate de egalitate şi două înfrângeri, după Anglia, 6 puncte (2 meciuri), Cehia, 6 puncte (3 meciuri), Kosovo, 5 puncte (3 meciuri) şi înaintea Bulgariei, 2 puncte (4 meciuri).

Aflat în funcţie din 2016, Ljubisa Tumbakovici a fost demis după ce a refuzat să fie pe bancă, la 7 iunie, la meciul cu Kosovo, scor 1-1, de la Podgorica, din preliminariile Campionatului European din 2020.

Federaţia "a decis în unanimitate demiterea lui Ljubisa Tumbakovici în urma hotărârii sale de a nu conduce echipa la meciul cu Kosvo, ceea ce reprezintă o surpriză dezagreabilă şi o încălcare a obligaţiilor sale profesionale", a precizat forul, atunci, într-un comunicat.

Totodată, federaţia şi-a exprimat "mari regrete" pentru faptul că doi internaţionali de origine sârbă, Mirko Ivanici şi Filip Stojkovici, au lipsit de asemenea de la meci, fiind victime ale "presiunilor".

Muntenegru a recunoscut Kosovo, stat declarat independent din 2008, însă fosta provincie nu este recunoscută de Serbia, care se opune cu înverşunare independenţei acestei regiuni.

Sursa : news.ro

Gheorghe Hagi după 3-6 cu Gent: "Sperăm ca acasă să creăm minunea"... Înotătorul Ryan Lochte revine în competiţii după ultima suspendare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x