Antena Căutare

FC Barcelona a anunţat oficial despărţirea de Ernesto Valverde şi numirea lui Quique Setien, cu contract până în iunie 2022

FC Barcelona a anunţat oficial despărţirea de antrenorul Ernesto Valverde şi numirea în locul lui a tehnicianului Quique Setien, cu contract până în iunie 2022.

"Acord între FC Barcelona şi Ernesto Valverde pentru terminarea contractului de antrenor al primei echipe. Îţi mulţumim pentru tot, Ernesto! Noroc în viitor", a scris Barca, pe Twitter.

Erenesto Valverde, 55 de ani, era în funcţie din 29 mai 2017, când l-a înlocuit pe Luis Enrique. El a reuşit să câştige campionatul Spaniei în fiecare din cele două sezoane complete pe care le-a petrecut pe banca formaţiei catalane.

În sezonului 2017/2018, Barcelona antrenată de Valverde a câştigat Cupa Spaniei, iar în 2018 Supercupa Spaniei. Însă pe plan internaţional rezultatele obţinute de Barca nu au fost pe măsura asteptărilor. Anul trecut, catalanii au jucat în semifinalele Ligii Campionilor, fază în care au fost eliminaţi de Liverpool, după 3-0, acasă, şi 0-4, în Anglia, aceasta fiind cea mai bună performanţă în LC sub comanda lui Valverde. În sezonul anterior, echipa spaniolă a fost eliminată de AS Roma, în sferturi, după 4-1 acasă şi 0-3.

În acest sezon, Barcelona este pe primul loc în clasamentul LaLiga, cu 40 de puncte, în 19 etape, la egalitate cu rivala Real Madrid.

Echipa antrenată de Ernesto Valverde a fost eliminată, joi, de Atletico Madrid, cu scorul de 3-2, în semifinalele Supercupei Spaniei. Acest rezultat şi semieşecurile din LaLiga, scoruri de 2-2 cu Real Sociedad şi cu Espanol, precum şi 0-0, acasă, cu Real Madrid i-au fost fatale tehnicianului.

În total, Erenesto Valverde a condus Barca la 145 de meciuri în toate competiţiile, înregistrând 97 victorii, 32 rezultate de egalitate şi 16 înfrângeri.

Odată cu demiterea antrenorului Valverde, Barcelona a anunţat pe site-ul oficial numirea lui Quique Setien ca succesor, contractul său fiind valabil până la 30 iunie 2022. În vârstă de 61 de ani, Setien nu are o carte de vizită impresionantă ca tehnician. El a mai antrenat Racing Santander, Polideportivo Ejido, naţionala din Guineea Ecuatorială, Logrones, CD Lugo, Las Palmas şi Betis Sevilla.

Setien este ultimul antrenor care a câştigat pe Camp Nou, în campionat, la 11 noiembrie 2018, scor 4-3, când pregătea formaţia Betis Sevilla. De altfel, aceasta a fost singura înfrângere suferită de Barcelona antrenată de Valverde pe teren propriu.

Setien preia echipa într-un moment în care este angrenată pe trei fronturi, cu şanse intacte la toate trofeele, La Liga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

La 25 februarie şi 18 martie, Barcelona joacă în optimile Ligii Campionilor, cu Napoli, primul meci în deplasare.

Setien va fi prezentat marţi şi va debuta, duminică, pe teren propriu, cu Granada, în LaLiga.

Sursa : news.ro

Stroe: Vom analiza lunar cum s-au cheltuit banii alocaţi de stat federaţiilor şi asta nu ar trebui să deranjeze pe nimen... Monica Niculescu, în turul al doilea al calificărilor AusOpen, Jaqueline Cristian, eliminată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x