Antena Căutare

FC Barcelona a castigat Supercupa Spaniei

FC Barcelona a castigat Supercupa Spaniei, dupa ce a invins in mansa secunda pe Real Madrid, scor 3-2. In tur, pe Santiago Bernabeu cele doua echipe au terminat la egalitate, 2-2. Catalanii au deschis scorul prin Iniesta (15), Cristiano Ronaldo a egalat (20), Messi a readus Barcelona în avantaj ('44), iar Benzema a facut 2-2 ('82), insa Messi a punctat din nou in minutul 87.



Elevii antrenati de Jose Mourinho au inceput in forta, decisi sa inscrie golul de care aveau nevoie dupa rezultatul inregistrat din tur, insa cei care au deschis scorul au fost jucarorii gazda.

Andres Iniesta a punctat in minutul 16 al meciului cu o scarita de toata frumusetea, dupa ce a scapat singur cu Casillas.

Bucuria trupei lui Guardiola a durat numai cinci minute, Cristiano Ronaldo restabilind egalitatea cu o deviere din marginea careului mic, la centrarea lui Karim Benzema.

Madrilenii au ratat preluarea conducerii la jumatatea primei reprize, cand acelasi Ronaldo a lovit bara, dar Messi a fost necrutator in fata portii si i-a readus pe catalani la conducere in ultimele secunde de joc.

Prima parte a reprizei secunde a fost caracterizata de jocul dur practicat de cele doua formatii, prima ocazie notabila fiind inregistrata abia in minutul 66, cand Casillas a respins in corner sutul lui Messi. Real Madrid a ratat prin Ramos la numai cinci minute, dar a restabilit egalitatea pentru a doua oara cu noua minute inainte de final, cand Benzema a scuturat plasa cu un sut din careul mic.

Disputa parea a se indrepta spre prelungiri, dupa 2-2 in ambele manse, insa Messi a iesit din nou la rampa in final, punctand cu un sut din 12 metri la o faza superba creata de Fabregas si Adriano.

Finalul de meci a fost extrem de tensionat, jucatorii fiind la un pas de o bataie generala dupa eliminarea lui Marcelo, ca urmare a unui fault dur la Fabregas. In urma imbrancelilor de pe gazon, Ozil si David Villa, inlocuiti pe parcursul meciului, au primit cartonase rosii.

FC Barcelona a castigat cea de-a treia Supercupa consecutiva a Spaniei, ajungand la un total de 10 trofee.

In urma succesul obtinut miercuri seara, Josep Guardiola a devenit cel mai titrat antrenor din istoria Barcelonei, el trecandu-si in palmares nu mai putin de 11 trofee in trei sezoane.

Echipe:

BARCELONA:
Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Rezerve:
Pinto, Fontas, Adriano, Keita, Fabregas, Thiago, Alexis

REAL MADRID: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Coentrao - D.María, X.Alonso, Khedira - Benzema, Ozil, Cristiano

Rezerve: Marcelo, Adán, Albiol, Arbeloa, Callejón, Kaká, Higuaín.

foto: gazzetta.it

Zi de foc in Europa League! Cinci echipe romanesti se bat pentru calificarea in grupe!... Romania, Land of goals: Toate echipele noastre au marcat in Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x