Antena Căutare

FCSB, echipa care distruge fotbaliști - episodul IV. Cum s-au prăbușit inexplicabil doi jucători pe care Becali a plătit milioane de Euro

În urmă cu exact o lună, saga noastră întitulată ”Steaua/FCSB, echipa care distruge fotbaliști” ajungea la episodul III, unul cu trei jucători distruși dintr-o lovitură de echipa lui Gigi Becali. Erau implicați atunci în serial Gabi Enache, între timp dat afară, Andrei Vlad, între timp ajuns rezervă, și Olimpiu Moruțan, între timp ajuns o deziluzie la FC Botoșani.

În episodul de azi, îl readucem în listă pe Olimpiu Moruțan, un jucător care e tot mai ieșit din formă pe cât se apropie venirea lui și în persoană la FCSB, dar și pe Denis Alibec, un jucător care e la fel de slab precum la finalul anului 2017, iar zilele sale la echipa lui Dică par a fi numărate.

Moruțan, încă o investiție ratată de Gigi Becali ?
Imediat după ce semnează cu FCSB, ”vedetele” din provincie par a uita fotbalul. De când a parafat contractul cu echipa lui Becali, mijlocașul ofensiv n-a dat niciun gol în 11 meciuri și a devenit rezervă. Regresul lui este unul similar cu al majorității jucătorilor ajunși la Steaua/FCSB în ultimul deceniu.

Olimpiu Moruțan a semnat cu roș-albaștrii la 18 ani, însă jocul lui înregistrează o scădere îngrijorătoare. De când a devenit fotbalistul FCSB, Olimpiu nu a mai marcat niciun gol. A disputat 11 partide în campionat și în Cupa României fără să marcheze, ceea ce constituie un indicator pentru un fotbalist de atac, folosit de obicei pe postul din spatele atacantului în sistemul 4-2-3-1.

Patronul Iftime a dat vina pe viața extrasportivă agitată, nepotrivită pentru un profesionist. Antrenorul Costel Enache a renunțat să-l mai folosească pe Moruțan: ”Cea mai mare deziluzie este Moruţan. Am văzut aseară un TGV contra unui tractor stricat. Mă refer la Ianis vs. Olimpiu. Oriunde ar juca, nu are dreptul să se comporte aşa, la cât s-a vorbit despre el. Are 18 ani, are maşină frumoasă şi o gagică pe măsură şi crede că este buricul pământului. În condiţiile astea, cam uiţi că eşti fotbalist”, a declarat Iftime despre Moruțan după meciul pierdut cu Viitorul.

Rivalii de la Dinamo: ”Alibec, adio FCSB!”
Titular sau rezervă, Denis Alibec dezamăgește meci de meci la FCSB. Vârful adus de la Astra în 2016 are parte de un sezon ratat. A marcat doar trei goluri, în toate competiţiile, iar în teren s-a evidenţiat mai mult prin ieşirile nervoase. Astfel, Ionel Dănciulescu susţine că "Steaua este un capitol închis pentru Alibec".

”Părerea mea legată de Alibec e următoarea: Steaua e un capitol închis pentru el în momentul actual. Eu nu mai văd nici oamenii din jurul echipei să îi arate susţinerea. Cu părere de rău o spun, pentru că eu cred că e unul dintre cei mai buni atacanţi din România. Dar doar patronul îl mai susţine. În aceste condiţii, el trebuie să plece în vară. Pentru el, capitolul Steaua e închis în momentul de faţă", a spus Dănciulescu, la Digi Sport.

Așadar, lista fotbaliștilor distruși de mirajul transferului la FCSB se mărește! Iată cine mai face parte din ea:

Cătălin Golofca
Ajuns la FCSB în a doua parte a anului trecut de la FC Botoșani, Cătălin Golofca nu a a rezistat decât 5 luni sub comanda lui Nicolae Dică. Dintr-un erou la Botoșani, Golofca a devenit rapid un jucător de bază la FCSB II, în Liga a 3-a.

Boldrin și De Amorim
Zmei la Giurgiu, cei doi au ajuns la FCSB și au fost de nerecunoscut. Între timp, aceștia au plecat în Turcia, acolo unde par a fi fost deja salvați de Marius Șumudică și Kayseryspor.

Frații Florin și Mihai Costea
Veniți în 2011 la Steaua după dezafilierea Craiovei, idolii tribunelor din Bănie au dezamăgit teribil. Primul a rezistat doar un sezon. Al doilea a plecat în 2015, însă a avut sezoane bune în care nu a prins minute.

Artiom Karamyan
Jucător de bază ani buni la Rapid și Poli Timișoara, Artiom a ajuns în 2010 la Steaua ca o uriașă speranță. Din păcate pentru el, l-a prins pe Mihai Stoichiță antrenor și nu s-a acomodat, fiind aruncat pe ușa din dos.

Gigel Coman
Un jucător care rupea norii la FC Național, a ajuns în 2005 la Poli Timișoara, acolo unde a continuat evoluțiile pozitive. În 2006 l-a luat Steaua, club la care a dezamăgit crunt și cariera lui s-a cam încheiat.

Mihăiță Pleșan
A fost privit ca o mare speranță a fostbalul românesc pe vremea când ”iubea” Universitatea Craiova. Apoi a devenit un ”trădător”, semnând pentru Dinamo. În afară de intrarea criminală la Arteta, într-un meci cu Everton (0-1) Pleșan n-a făcut mare lucru pentru ”câini”. În schimb, odată ajuns la Timișoara în 2005, jucătorul s-a mai revigorat, iar în 2007 l-a luat Steaua. Cum era și normal, aici s-a stins.

Janos Szekely
A fost un jucător mult peste media campionatului intern, însă doar când evolua la Oțelul Galați. Venit la Steaua, Szekely s-a topit precum un fulg de nea la 30 de grade.

Marius Croitoru
Un om de bază la FC Vaslui, Croitoru a venit la Steaua cu gândul de a se impune la mijlocul terenului. Din păcate, s-a impus doar pe banca de rezerve.

Valentin Bădoi
Era unul dintre cei mai constanți jucători ai Ligii 1 atunci când juca meci de meci la Rapid. Mulți au considerat că Steaua a dat lovitura atunci când l-a transferat, însă n-avea să fie așa, Bădoi ”murind” după acest transfer. A mai avut o tentativă la Poli Timișoara, însă foarte timid.

Pe lista jucătorilor care odată veniți la Steaua s-au stins mai putem include și alte nume, precum: Ciprian Marica, Adrian Neaga, Ovidiu Petre, Andrei Ionescu, Marius Onofraș, Marius Bilașco, Iulian Apostol, Laurențiu Marinescu, Ricardo, Stefan Nikolici, George Galamaz sau Tibi Bălan

Campionatul Mondial din Rusia 2018! FOTO: Cum se vor îmbrăca Messi, Ronaldo și Kane la turneul final... GALERIE FOTO: Simona Halep a participat la un eveniment caritabil la Miami, alături de Serena Williams, Darren Cahill și...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x