Antena Căutare

FCSB - Lugano 1-2 nu e singurul eșec dureros al roș-albaștrilor în Europa! Top 5 umilințe suferite de echipa lui Gigi Becali

În ciuda unei campanii de Europa League care a fost începută aproape perfect, cu trei victorii și un egal după primele patru meciuri, FCSB-ul lui Nicolae Dică a terminat în genunchi faza grupelor, cu două eșecuri dureroase.

Deja calificată, vicecampioana României a tratat total neprofesionist ultimele două partide din grupă, iar asta a costat-o ocuparea locului 1. Mânați de ideile falimentare ale lui Gigi Becali, roș-albaștrii s-au prezentat la Plzen ca o echipă aflată în vacanță, iar cehii nu au stat pe gânduri, câștigând clar cu 2-0.

În ultima etapă a Grupei G, FCSB avea nevoie de un succes contra ”modestei” Lugano. Elvețienii veneau la București ”ca mielul la tăiere”, credeau Gigi Becali și subordonații săi, însă lucrurile aveau să stea diametral opus. ”Decarul” Bottani i-a amețit pe Larie, Bălașa & co., iar Lugano s-a impus pe Arena Națională cu scorul de 2-1.

Deși nu a fost un eșec la scor, putem vorbi fără îndoială de un rezultat rușinos pentru FCSB. Să nu uităm că echipa lui Nicolae Dică a avut pe teren jucători valoroși și ultra-valoroși dacă ne uităm în gura patronului.

În poartă a fost ”Messi al portarilor”, în apărare Bălașa, la mijloc ”Lampard” Popescu și ”Busquets” Nedelcu, iar în față au fost ”câteva sute de milioane” în ghetele lui Florinel Coman. Da, exagerări peste exagerări, însă nu presa a inventat acești ”zei”, ci ”Ăl de Sus” de la FCSB. Nu cu mult timp în urmă, șefii FCSB considerau că pot face trei echipe competitive. În realitate, se pare că ei nu au nici măcar una, iar rezultatele vorbesc.

Dar FCSB nu se află la primul eșec rușinos în Europa ultimilor ani. Același Nicolae Dică, Laurențiu Reghecampf sau Ilie Stan s-au confruntat cu umilințe cel puțin la fel de mari precum cea de ieri. Iată câteva dintre ele:

23 august 2017: FCSB - Sporting 1-5
Chiar în acest sezon al cupelor europene, când FCSB încă visa că poate juca alături de echipele mari ale Europei, a avut loc un dezastru de proporții. După 0-0 la Lisabona, echipa lui Dică pierdea categoric cu Sporting Lisabona, 1-5 la București, în returul play-off-ului UEFA Champions League.

Înainte de această ”dublă”, la FCSB erau speranțe de calificare în grupe. În final, roș-albaștrii au fost călcați în picioare de o echipă cu jucători adevărați.

20 octombrie 2011: Maccabi Haifa - Steaua 5-0!
Nu doar FCSB are destinul umilințelor. Și pe vremea când se numeau ”Steaua”, roș-albaștrii erau la fel de buni prieteni cu eșecul. Plasați în Grupa J, elevii lui Ilie Stan a fost jale în Israel. "Roş-albaştrii" pierdeau atunci scor 0-5, cea de-a treia partidă din grupă, cu Maccabi Haifa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De apreciat faptul că Steaua a renăscut din propria-i cenușă și în final a obținut calificarea în primăvara europeană de pe locul 2 în grupă.

22 noiembrie 2012: Steaua - VfB Stuttgart 1-5
Despre acest meci, presa de atunci titra că este ”Cea mai drastică înfrângere europeană de pe teren propriu din istoria Stelei”. Ei bine, lasă, că au mai venit. Pe atunci, la Steaua era antrenor Laurențiu Reghecampf, iar în teren numai nume grele: Tătărușanu, Szukala, Chiricheș, Gardoș, Chipciu, Bourceanu, Pintilii, Latovlevici, Ad. Popa, Rusescu, Cr. Tănase.

Și în acel sezon, ca și în precedentul, Steaua s-a revigorat și a ajuns în primăvara europeană, de această dată de pe locul 1 în grupă.

16 august 2016: Steaua - Manchester City 0-5
Cu același Reghecampf pe bancă, Steaua a făcut cunoștință din nou cu fotbalul adevărat. A fost doar 0-5, deși putea fi lejer 0-10, într-un meci în care numai Aguero a ratat o sumedenie de ocazii plus 2 penalty-uri.

1 octombrie 2013: Steaua - Chelsea 0-4
Încă un eșec ”cu Schurrle şi trâmbiţe” a suferit Steaua în sezonul 2013-2014 din grupele Ligii Campionilor. Cu același Laurențiu Reghecampf pe bancă, roș-albaștrii erau puși la colț de echipa lui Jose Mourinho, Chelsea. Din acest meci rămâne în memoria fanilor umilința la care a fost supus ”cangurul” Daniel Georgievski în fața neamțului Schurrle.

Câte s-au schimbat de la ultima calificare a FCSB în primăvara Europa League! În 2012, echipa se numea Steaua. Cine o an... VIDEO: Momente cumplite pentru Alex Bourceanu în Rusia. Internaționalul român a suferit o accidentare groaznică. A fost ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x