Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

Ferrari i-a prelungi contractul lui Leclerc până în 2024

Ferrari i-a prelungit contractul pilotului Charles Leclerc până în 2024. Precedenta înţelegere dintre Ferrari şi Leclerc era valabilă până la finalul sezonuui 2022.

Pilotul monegasc l-a înlocuit în acest an la Ferrari pe finlandezul Kimi Raikkonen. El a ajuns la scuderia după doar un an de Formula 1, petrecut la Sauber.

Într-un sezon sărac în rezultate pentru Ferrari, Leclerc a fost singurul pilot al mărcii italiene care s-a luptat cu Mercedes şi cu Lewis Hamilton.

Monegascul de 22 de ani a câştigat două curse, primele din carieră, la Spa-Francorchamps şi la Monza, a mai fost de opt ori pe podium şi a plecat de şapte ori din pole-position.

Cu 264 de puncte, el s-a clasat pe locul 4 în clasamentul piloţilor, după britanicul Hamilton, 413 puncte, finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), 326 de puncte, şi olandezul Max Verstappen (Red Bull), 278 de puncte, dar înaintea mult mai titratului său coechipier, germanul Sebastian Vettel, clasat al cincilea, cu 240 de puncte.

Leclerc şi Vettel vor fi pe grilă din partea Ferrari şi în 2020. Contractul lui Vettel cu scuderia expiră la finalul sezonului 2020.

Sursa : news.ro

Recomandari