Antena Căutare

FIFA recomandă cluburilor şi jucătorilor să găsească împreună înţelegere şi soluţii pentru contractele care nu pot fi executate în această perioadă

FIFA recomandă cluburilor şi jucătorilor să găsească împreună înţelegere şi soluţii pentru contractele dintre aceste entităţi care nu pot fi executate în această perioadă, informează FRF.

În urma efectelor COVID-19 la toate nivelurile fotbalului, forul mondial a elaborat o serie de instrucţiuni şi recomandări dedicate unor subiecte esenţiale precum contractele jucătorilor şi transferurile acestora, în general.

Această activitate a revenit Grupului de Lucru condus de Vittorio Montagliani, vice-preşedinte FIFA, în care se regăsesc reprezentanţi ai cluburilor, jucătorilor, ligilor, asociaţiilor naţionale şi confederaţiilor. Deciziile Grupului de Lucru au fost legitimate ieri de susţinerea Consiliului FIFA.

“Venim cu idei practice şi propuneri pentru a face faţă noului context. Deşi acestea nu vor rezolva toate problemele, vor aduce un plus de stabilitate şi vor clarifica aspecte din fotbal pentru viitorul apropiat”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

FRF prezintă un sumar al instrucţiunilor şi recomandărilor aprobate cu privire la:

TERMENELE CONTRACTELOR DE JUCĂTORI Contractele jucătorilor expiră de obicei la finalul sezonului, având dată limită tocmai data de final a acestuia, dar fotbalul fiind suspendat în cele mai multe ţări, devine evident că finalul sezonului nu va fi la data aşteptată. Astfel, se propune prelungirea duratei contractelor până la noua dată de final a sezonului, în acord cu intenţia iniţială a părţilor semnatare la încheierea contractului şi protejând stabilitatea şi integritatea sportivă. Un principiu similar se aplică pentru contractele care urmau să înceapă la startul noului sezon, intrarea acestora în vigoare fiind amânată până data startului efectiv al sezonului viitor. IMPOSIBILITATEA EXECUTĂRII CONTRACTELOR EXISTENTE FIFA recomandă cluburilor şi jucătorilor să găsească împreună înţelegere şi soluţii pentru contractele dintre aceste entităţi care nu pot fi executate în această perioadă. Este, în primul rând, în sarcina părţilor să se adapteze contextului specific din fiecare ţară, dar FIFA recomandă o evaluare imparţială a tuturor aspectelor privind fiecare situaţie în parte, incluzând măsurile guvernamentale în sprijinul cluburilor şi jucătorilor, legate de amânarea sau reducerea plăţilor şi acoperirea eventualelor asigurări. Dacă părţile nu se pot înţelege şi, pe cale de consecinţă, cazurile ajung la FIFA, factorii care vor fi luaţi în considerare pentru soluţii corecte şi echilibrate pentru ambele părţi vor fi: existenţa unui demers real din partea clubului de a ajunge la o înţelegere cu jucătorii situaţia financiară a clubului proporţionalitatea oricărei ajustări aduse contractelor jucătorilor situaţia venitului net al jucătorilor după orice ajustare a contractului echitate în tratarea jucătorilor PERIOADELE DE TRANSFERURI FIFA este flexibilă şi va permite mutarea perioadelor de transferuri în intervalul dintre finalul sezonului vechi şi startul noului sezon, fiind necesară adaptarea cadrului regulamentar obişnuit la noul context factual. În acelaşi timp, FIFA va încerca să asigure, pe cât posibil, un nivel general de coordonare, ţinând cont de nevoia de a proteja regularitatea, integritatea şi buna funcţionare a competiţiilor, astfel încât rezultatele sportive ale fiecărei competiţii să nu fie perturbate. FRF a solicitat FIFA mărirea perioadei de transferuri

Federaţia Română de Fotbal a făcut deja un demers, solicitând FIFA modificarea perioadei de transferuri din vară, astfel încât un jucător să poate fi transferat doar după finalizarea sezonului competiţional. În aceste condiţii, integritatea competiţiei nu ar avea de suferit.

Totodată, pentru a încuraja circulaţia sumelor de bani în fotbal, termenul limită de 7 septembrie, aşa cum este el stabilit astăzi, să fie extins până aproape de finalul anului. În caz contrar, s-ar înregistra foarte puţine transferuri, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, ca urmare a faptului că piaţa de transferuri se contractă pe termen scurt, iar cluburile vor avea mai puţine lichidităţi în prima parte a sezonului competiţional.

Sursa : news.ro

Don Balon: Ianis Hagi, aproape de un transfer la Real Madrid... Jimmy Greaves, deţinătorul recordului de goluri marcate în Premier League, internat în spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x