Antena Căutare

Final de 2017 trist în lumea fotbalului mondial! S-a retras ”fotbalistul lui Isus”, ultimul ”om” care a câștigat Balonul de Aur!

E iunie 2002, iar meciul Costa Rica - Brazilia din faza grupelor Campionatului Mondial din Coreea de Sud și Japonia intră în ultimele 15 minute. La un moment, ”Selecao” efectuează ultima schimbare. Pe teren intra un jucător al cărui nume era greu de pronunțat la acea vreme, însă care s-a transformat rapid într-o legendă a fotbalului.

În minutul 75 al duelului dintre viitoarea campioană Mondială de la acel turneu, Brazilia, Rivaldo îi lăsa locul lui Kaka. La 20 de ani, acesta reprezenta spaima comentatorilor români. Nu avea să dureze mult, întrucât Kaka s-a transformat rapid într-un jucător de clasă al fotbalului european.

Începând de ieri, 17 decembrie, despre Kaka fotbalistul activ vom vorbi la timpul trecut. Ultimul ”om” care a câștigat ”Balonul de Aur” a spus adio fotbalului profesionist. La 35 de ani, brazilianul Kaka a decis să se retragă din fotbal! Și a făcut asta într-un an în care și alte nume mari au spus adio fotbalului, precum Lampard, Drogba, Totti sau Lahm.

Despre Kaka, fotbalistul care a câștigat aproape tot ce se putea câștiga la nivel de club și echipă națională, vom vorbi mereu ca de unul dintre cei mai credincioși jucători pe care i-a dat fotbalul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fără îndoială, cel mai impresionant moment şi cea mai mare dovadă de credinţă dată de Kaka a avut loc după fluierul de sfârşit al finalei Ligii Campionilor din 2007 când AC Milan a câştigat meciul cu Liverpool cu scorul 2-1 prin dubla lui Pipo Inzaghi. Atunci, Kaka a căzut în genunchi, şi-a dat jos tricoul de joc oficial şi a lăsat la vedere maieul pe care era inscripţionat mesjaul ”I Belong to Jesus”. Sub privirile a zeci de mii de spectatori, mijlocaşul a rămas preţ de câteva minute în genunchi şi s-a rugat lui Isus ca mulţumire pentru trofeul câştigat.

Născut pe 22 aprilie 1982, în Brazilia, Kaka a uimit atât prin credinţa şi devotamentul său în Isus, cât mai ales prin talentul uriaș de care a dat dovadă.

S-a afirmat pe plan internațional la AC Milan. În cei 6 ani în care a jucat la echipa italiană, Kaka a devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai echipei şi a câştigat o serie de trofee cu echipa, dar şi individuale. Din palmaresul său se remarcă: un titlu de campion cu AC Milan, o supercupă a Italiei, o Ligă a Campionilor, două supercupe ale Europei şi un campionat mondial al cluburilor. Cu naționala Selecao a câștigat două Cupe ale Confederațiilor și Cupa Mondială din 2002.

Doar Bobby Charlton, Gerd Muller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo și Ronaldinho au mai cucerit în carieră Campionatul Mondial, Liga Campionilor, dar au luat și "Balonul de Aur".

În 2007, Kaka a primit Balonul de Aur şi a fost declarat cel mai bun jucător din lume! De atunci și până azi, nimeni în afară de Messi și Ronaldo nu a mai câștigat acest trofeu. A trecut un deceniu.

După era AC Milan, pentru Kaka urmează un ușor declin. În vara lui 2009 ajunge la Real, însă o accidentare la genunchi l-a ţinut pe bară și l-a scos din ritm. Evoluţiile mijlocaşului au scăzut, iar oficialii galacticilor l-au cedat înapoi la Milan. Ulterior, Kaka a mai jucat la Orlando City și Sao Paolo.

OFFICIAL: KAKA announces his retirement from football. 😢

📅 Games: 654
⚽️ Goals: 237
🇧🇷 Caps: 92
🏆🇮🇹 Serie A
🏆🇮🇹 Supercoppa Italiana
🏆🇪🇸 La Liga
🏆🇪🇸 Copa Del Rey
🏆⭐️ UCL
🏆🌍 UEFA Super Cup
🏆🌍 Club World Cup
🏆🌍 World Cup
🏆🥇 Ballon D'Or

Legend 🙌 pic.twitter.com/07UrZgaW2K

— GeniusFootball (@GeniusFootball) 17 decembrie 2017

surse: gsp.ro, theguardian.com

Bomba finalului de an în fotbalul românesc: Gică Hagi, noul antrenor al unei echipe de legendă din Europa ? Anunțul ”Reg... Dezvăluiri-ȘOC la echipa națională de fotbal a României: ”Selecționerul mă forța să DOPEZ jucătorii!” Un fotbalist a cer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x