Antena Căutare

Formula 1 2012: Circ cu sase grei in prima linie

Noul sezon de Formula 1 incepe duminica, 18 martie, in Australia. Iar tensiunea este mai mare ca niciodata in acest an, nu mai putin de sase campioni mondiali turandu-si motoarele pentru a confirma din nou.

Tanarul campionul mondial "en titre", Sebastian Vettel (Red Bull) urmareste obtinearea unui al trei titlu consecutiv, septuplul campion Michael Schumacher (Mercedes) vrea sa arate ca este capabil sa-l ia pe cel de-al 8-lea, Fernando Alonso doreste si el cea de-a treia "coroana" de campion, iar Lewis Hamilton si coechipierul sau de la McLaren, Jenson Button, vor si ei sa revina pe prima treapta a podiumului.

Cel de-a 6-lea campion, Kimi Raikkonen a revint anul acest in F1, la Lotus, dupa o aventura dezamagitoare in WRC, si cauta si el sa se afirme. Si asta nu e tot!

In "esalonul doi", Mark Webber (Red Bull) nu vrea sa-l piarda din colimator Vettel. Felipe Massa (Ferrari) este disperat sa-l depaseasca sau sa stea cat mai aproape de Alonso, pentru a-si asigura cariera pentru sezonul viitor. Iar "locotenentul" lui Schumi, Nico Rosberg este tentat sa arate tuturor ca are capacitatea de a-si depasi maestrul.

Iar in al treilea rand, noi venitii Daniel Ricciardo si Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) si Charles Pic (Marussia) trebuie sa dovedeasca ca-si merita volanele.

Principalele schimbari de regulament

DRS-ul si KERS-ul sunt obligatorii si in 2012, dar difuzorul pentru gazele de esapament, ce a fost exploatat la maximum anul trecut de Red Bull, de exemplu, a fost interzis de FIA, ceea ce duce la diminuarea fortei de apasare pe puntea spate a monoposturilor.

Inaltimea maxima a "nasului" masinii este de 625 mm, dar in varf, pe o distanta de 150 mma, aceasta inaltime trebuie sa fie de 550 mm, aerodinamica fiind complet schimbata.

Pirelli a pregatit noi tipuri de "pneuri moi" pentru 2012, dar care vor fi extrem de dificil protejat in ceea ce priveste uzura prematura.

De asemenea, pentru spectacol, FIA a impus pilotilor sa nu-si poata apara pozitia pe viraje decat printr-o singura miscare.

Pit-stop-urile vor fi ceva mai lungi, oficialii interzicand pistoalele cu heliu utilizate de mecanici la schimbarea rotilor.

Foto: Intactimages / EPA

Rapid - Vaslui si Dinamo - Gaz Metan Medias in semifinalele Cupei Romaniei... Europa League, sferturi de finala: Alkmaar - Valencia, Schalke - Bilbao, Sporting - Metalist si Atl. Madrid - Hannover...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x