Antena Căutare

Fostul international Eric Cantona si-a anuntat candidatura la presedintia Frantei

Eric Cantona a anuntat oficial ca va candida la presedintia Frantei. Fosta legenda a lui Manchester United si a nationalei "cocosului galic" le-a cerut cetatenilor francezi sa isi goleasca conturile si sa nu mai lucreze cu bancile, in semn de protest impotriva crizei financiare, dar demersul sau nu a avut succes.

"King Eric" i-a declarat razboi actualului presedinte, Nicolas Sarkozy, si a inceput sa stranga semnaturile necesare pentru a putea candida.


Potrivit ziarului Liberation, Cantona cauta sprijin politic in acest moment pentru a putea intra in cursa pentru sefia de la Paris. Fostul golgheter de la Manchester United a publicat o scrisoare deschisa in Liberation pentru toti primarii din tara pentru ca are nevoie de 500 de semnaturi din partea lor. Daca va fi ales, Cantona promite egalitate sociala pentru cetatenii francezi.

"Sunt un cetatean ingrijorat din zona dumneavoastra, de oportunitatile limitate ale tinerilor, de nedreptatile generate, de violenta in exces. Acest legamant ma face sa spun tare si clar, sa fiu mai serios ca de obicei, dar sa fiu si responsabil atunci cand tara mea e in fata unor decizii dificile", a anuntat Cantona.

Eric Cantona a intrat in legenda la Manchester United dupa ce a inscris nenumarate goluri decisive, dar si printr-un gest care a ramas in inimile fanilor. A fost suspendat opt luni dupa ce i-a aplicat o lovitura de karate unui suporter rival.

Dupa ce si-a incheiat cariera, Cantona a inceput sa joace fotbal pe plaja si chiar sa antreneze selectionata Frantei de la acest sport.

foto: footzooka.com

Cupa Angliei: Arsenal - Leeds 1-0/ Thierry Henry a revenit cu gol la "tunari"... AS Roma – Fiorentina 3-0 / Echipa lui Luis Enrique e in sferturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x