Căutare Live

Fostul star al Milanului și deținător al Balonului de Aur, George Weah, aproape de a fi ales președinte al Liberiei

George Weah, singurul fotbalist african care a câștigat Balonul de Aur și a fost votat cel mai bun fotbalist al planetei, a fost ales președinte al Liberiei.

George Weah, singurul fotbalist african care a câștigat Balonul de Aur și a fost votat cel mai bun fotbalist al planetei, este la un pas de a fi ales președinte al Liberiei.

George Tawlon Manneh Oppong Ousman Weah (51 de ani), fotbalist legendar al celor de la AC Milan, se luptă pentru poziția de primul cel mai important om în stat cu vicepreședintele Joseph Boakai.

La această oră, informațiile care vin din Liberia sunt contradictorii. Au existat site-uri care au scris că Weah ar fi câștigat alegerile. Pe de altă parte, Comisia Națională a Electorilor din Liberia nu a anunțat încă rezultatele oficiale. Weah și Boakai sunt favoriți pentru a ocupa poziția lui Ellen Johnson Sirleaf, cea care nu mai are dreptul de a candida. Ellen Johnson Sirleaf conduce Liberia din 2005.

Dacă niciun candidat nu va obține 50%+1 din voturi, un alt tur de scrutin va avea loc pe 7 noimebrie 2017.

Pentru Weah, aceasta este cea de-a doua tentativă de a ajunge președinte, după cea din 2005, când a fost învins de Ellen Johnson Sirleaf cu scorul de 60-40% din sufragii.

George Weah a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști africani din istorie. În 1995 a fost numit de FIFA Jucătorul Anului. Tot atunci, acesta a câștigat Balonul de Aur, devenind primul african din istorie cu aceste distincții câștigate. În 1989, 1994 și 1995 a fost numit Fotbalistul African al Anului, iar în 1996 a primit distncția de ”Jucătorul African al Secolului”.

În cariera sa de 14 ani, Weah a jucat la echipe precum Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Olympic Marseille.

Gigi Becali a confirmat: Alibec pleacă de la FCSB! Va juca într-un campionat de top, dar va avea o misiune imposibilă cu... Sănătatea Cluj are magnet la granzi în Cupa României! Povestea patronului jucător care vrea să intre în prelungiri cu FC...
Ultimele știri