Antena Căutare

FOTO: Imaginea unui prim ”11” care întristează fanii fotbalului! Povestea tristă a unui an 2017 care ne-a răpit 11 nume uriașe

În mod natural, pentru fiecare fotbalist al planetei vine ziua în care trebuie să-și ia adio de la dreptunghiul verde, de la fani, de la colegi și de la bucuria de a evolua în marile derby-uri. Anul 2017 a fost parcă unul mult prea dur pentru fanii fotbalului. Ultimele 365 de zile ne-au lăsat mai săraci cu 11 nume uriașe.

Rând pe rând, în ultimul an ne-au ”părăsit” o serie de jucători care ne-au marcat copilăria, tinerețea sau vârsta maturității. Să vedem din ce legende se compune această echipă:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urmă cu câteva zile, Victor Valdes, 35 de ani, și-a șters toate pozele și mesajele de pe conturile de socializare, și a anunțat că pune capăt carierei. Printr-un mesaj postat pe un site de socializare, portarul spaniol de 35 de ani a anunțat, scurt: ”Mulțumesc pentru tot!”.

În cei 12 ani petrecuți la Barcelona, Valdes a câștigat totul: 21 de trofee, printre care se numără La Liga, Cupa Spaniei, Liga Campionilor sau Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu naționala Spaniei, Valdes a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European.

În februarie 2017, fundaşul Philipp Lahm (33 ani), căpitanul echipei de fotbal Bayern Munchen şi campion mondial cu selecţionata Germaniei în 2014, a anunţat că va agăţa ghetele în cui la finalul sezonului.

În cei 15 ani petrecuţi alături de Bayern, Philipp Lahm a câştigat 8 titluri de campion în Bundesliga şi 6 Cupe ale Germaniei, precum şi Liga Campionilor, în 2013.

Un alt fundaș retras în 2017 este ivorianul Kolo Toure. La 36 de ani, fostul apărător al celor de la Arsenal, Manchester City, Liverpool, Celtic și al naționalei Coastei de Fildes a pus ghetele în cui. Toure a avut o carieră impresionantă în Premier League și Scotish Premier League, cu 11 trofee câștigate.

Linia defensivă a retragerilor mari din 2017 este completată de fundașul Maxwell Scherrer Cabelino Andrade, cunoscut simplu, ”Maxwell” în lumea fotbalului. Cu o carieră impresionantă în spate, în care a cucerit 33 de trofee, brazilianul a pus ghetele în cui la 36 de ani. El a evoluat în carieră la Ajax, Inter, Barcelona, PSG și Cruzeiro.

Anul 2017 a fost ultimul an din cariera de fotbalist a lui Andrea Pirlo. La 38 de ani, geniul italian lăsa în urmă o carieră incredibilă. A evoluat la AC Milan şi Juventus, a câștigat 2 Ligi ale Campionilor, 6 titluri şi Cupa Mondială în 2006. Pirlo a mai câştigat şi două Cupe şi trei Supercupe ale Italiei, două Supercupe ale Europei şi un Mondial al cluburilor. Așadar, 17 trofee!

Din seria marilor mijlocași retrași în 2017 face parte și Xabi Alonso. Mijlocaşul spaniol, ultima oară la Bayern Munchen, și-a anunţat retragerea din actvitatea de fotbalist în luna mai.

Xabi Alonso, în vârstă de 35 de ani, a jucat în cariera sa la formaţiile Real Sociedad, Eibar, FC Liverpool, Real Madrid şi Bayern Munchen, câștigând în total 16 trofee! Cu Liverpool a câştigat o dată Liga Campionilor, o dată Supercupa Europei, o dată Cupa Angliei şi o dată Cupa Ligii Angliei. Cu Real Madrid a câştigat o dată Liga Camponilor, o dată campionatul, de două ori Cupa Spaniei şi o dată Supercupa Spanei. Cu Bayern Munchen a câştigat de două ori titlul, o dată Cupa Germaniei şi o dată Supercupa Germaniei.

Xabi Alonso a marcat 16 goluri în 114 meciuri jucate la naţionala Spaniei şi a câştigat o dată Cupa Mondială şi de două ori Campionatul European.

În februarie 2017 Frank Lampard, fostul mijlocaș englez al lui Chelsea, a anunțat că pune punct unei cariere de 21 de ani, la vârsta de 38 de ani.

”După 21 de ani incredibili, am hotărât că acum este momentul potrivit pentru a-mi încheia cariera de fotbalist profesionist. Am primit câteva oferte tentante pentru a continua să joc, de acasă şi din străinătate, dar la 38 de ani simt că este momentul să încep un nou capitol în viaţa mea. Sunt extrem de mândru de trofeele pe care le-am câştigat, de faptul că mi-am reprezentat ţara în peste 100 de meciuri şi am înscris peste 300 de goluri în carieră", a scris Lampard, pe pagina sa de Facebook.

Cea mai importantă parte din cariera lui Lampard este legată de Chelsea, club pentru care a jucat între 2001 şi 2014 şi pentru care a marcat 211 goluri în toate competiţiile, fiind golgheterul all-time al clubului. Pe Stamford Bridge, Lampard a câştigat 3 titluri în Premier League, 4 Cupe ale Angliei, 2 Cupe ale Ligii, 2 Supercupe ale Angliei, Liga Campionilor şi Europa League.

Anul 2017 se încheia cu retragerea lui Kaka (35 de ani), ultimul ”om” care a câștigat Balonul de Aur înaintea extratereștrilor Messi și Ronaldo. Kaka a jucat în Europa doar pentru Milan și Real. În 2009 a ajuns pe Bernabeu pentru 56 de milioane de euro. În tricoul Braziliei (2002-2016), Kaka a marcat 29 de goluri, în 92 de apariții.

Are în palmares 12 trofee: un titlu în Brazilia, unul în Italia (plus o Supercupă), un titlu în Spania, plus o Cupă și o Supercupă, o Ligă a Campionilor (2007) și două Supercupe ale Europei. Cel mai importat trofeu rămâne Cupa Mondială din 2002, din Coreea de Sud și Japonia, plus Cupa Confederațiilor, în 2005 și în 2009. Toate trei, cu naționala Braziliei.

Ultimul an ne-a lăsat și fără cel mai spectaculos fotbalist din toate timpurile: Ronaldinho! Fostul star al lui PSG, Barcelona și AC Milan lasă în spate o carieră incredibilă!

A fost cumpărat de Barcelona în 2003, de la Paris Saint-Germain, în schimbul a 32,5 milioane de euro, și a evoluat pentru formația de pe Camp Nou până în iulie 2008, când a fost vândut în Italia, la AC Milan, pentru 25 de milioane de euro. În cei cinci ani petrecuți la Barcelona, Ronaldinho a jucat 198 de partide, timp în care a marcat 91 de goluri, a oferit 52 de pase decisive și a cucerit 5 trofee: o Ligă a Campionilor, două titluri şi două Supercupe ale Spaniei.

După doi ani și jumătate mai puțin satisfăcători la Milan, el s-a întors în Brazilia, în 2011, la Flamengo. Un an mai târziu, el a trecut la Atletico Mineiro, cu care a câștigat Copa Libertadores. După această aventură, pentru un sezon (2014-2015), Ronaldinho a evoluat la Queretaro în Mexico. În 2015, "Dinho" a ajuns la Fluminense, de care s-a despățit apoi în finalul anului.

Și fotbalul ceh a rămas fără un jucător uriaș în 2017. Internaţionalul Tomas Rosicky, în vârstă de 37 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist. Fost mare jucător al cluburilor Sparta Praga, Arsenal Londra și Borussia Dortmund, lasă în urmă o carieră impresionată, cu 5 trofee câștigate.

Cea mai emoționantă retragere din 2017 a fost cea a lui Francesco Totti. După 25 de ani petrecuți în Cetatea Eternă, legenda vie a celor de la AS Roma, Francesco Totti, s-a retras din activitate în luna mai a anului trecut.

În carieră, Francescu Totti a evoluat doar la AS Roma, unde a debutat la echipa de seniori la 16 ani în 1992. Are peste 600 de meciuri pentru romani și peste 250 de goluri marcate. Deține un titlu de campion al Italiei cu AS Roma, două Cupe ale Italiei şi două Supercupe.

BREAKING NEWS! Claudiu Keșeru pleacă de la Ludogoreț! Dorit de Gigi Becali la FCSB, atacantul a ales o echipă surpriză... VIDEO: Șumudică explică imaginile anului, cu el în prim-plan: ”Nu știam cum să ascund cascadoria!” A ajuns în Gazzetta d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x