Antena Căutare

George Weah, în cea mai grea ”finală” a carierei! Fostul Balon de Aur, la câteva procente de funcția prezidențială în Liberia

George Weah, fostul star al celor de la AC Milan și singurul african câștigător al Balonului de Aur, este la un pas de cea mai grea ”finală” a carierei politice. După rezultatele parțiale oficiale ale alegerilor prezidențiale din Liberia, Weah conduce, însă nu are suficiente procente pentru a câștiga scrutinul decât în turul II.

După numărarea a 33,71% din voturile valabil exprimate, George Weah (51 de ani) are 39,7% din procente, fiind urmat de vicepreședintele în exercițiu al Liberiei, Joseph Boakai, cu 31,2%. Locurile următoare nu au adunat nici măcar 10% din voturi, anunță Comisia Națională a Electorilor (NEC Liberia)

La ora actuală, deși mai sunt 2/3 de voturi de numărat, se preconizează un al doilea tur de scrutin. Dacă niciun candidat nu va obține 50%+1 din voturi, un alt tur de scrutin va avea loc pe 7 noiembrie 2017.

Pentru Weah, aceasta este cea de-a doua tentativă de a ajunge președinte, după cea din 2005, când a fost învins de Ellen Johnson Sirleaf cu scorul de 60-40% din sufragii.

George Weah a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști africani din istorie. În 1995 a fost numit de FIFA Jucătorul Anului. Tot atunci, acesta a câștigat Balonul de Aur, devenind primul african din istorie cu aceste distincții câștigate. În 1989, 1994 și 1995 a fost numit Fotbalistul African al Anului, iar în 1996 a primit distncția de ”Jucătorul African al Secolului”.

În cariera sa de 14 ani, Weah a jucat la echipe precum Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Olympic Marseille.

FCSB sau CSA ? Emerich Ienei, omul care a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua, a dat verdictul: ”Aceasta a continuatoare... Ieșirea nervoasă din meciul cu Voluntari l-a costat! Alibec, EXCLUS din lotul FCSB pe termen nelimitat. Dică: ”Nu mai ex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x