Căutare Live

Gică Popescu, despre trecutul, prezentul și viitorul fotbalului românesc: ”Mutu n-a câștigat nimic în toată cariera!”, ”Contra are o misiune grea”. Care e ”strâmbul” Generației de Aur

În săptămână în care a împlinit 50 de ani, Gică Popescu vorbește deschis despre trecutul, prezentul și viitorul fotbalului românesc.

Într-un interviu pentru Gazeta Sportuilor, ”Baciul”, cu aceeași sinceritate cu care ne-a obișnuit, spune lucururilor pe nume, critică, dă sfaturi și dezvăluie lucruri neștiute de iubitorii fotbalului.

În momentul în care vorbește despre fiul său Nicolas (18 ani), despre care spune că are calitate și ambiție, Gică face trimitere automată la sacrificiiile pe care trebuie să le facă un fotbalist pentru a ajunge pe culmile performanței. În această descriere, ”Baciul” nu ezită să-l critice pe Adrian Mutu.

”Ce carieră a făcut Mutu? N-a câștigat un titlu în viața lui! Nu se poate să fie ușor! Că așa am sta toți acasă cu cafeluțe, cu DVD-uri și cu toate prostiile, cu mizeriile astea de gadgeturi pe care mă mai enervez câteodată. Și am câștiga titluri așa dacă s-ar putea. Nu merge! Voi ați văzut cum arată Ronaldo dezbrăcat? Ăla nu e pictat în photoshop, ăla muncește de-l găsesc toți dracii! Și asta de 6-7 ani! Alimentație, antrenament. Alimentație, antrenament. Numai astea întruna! Lewandowski e la fel. Uite, Petrescu e cel mai bun exemplu!”

Despre colegul și prietenul său din ”Generația de Aur”, Gică Popescu face o dezvăluire neștiută de mulți: Petrescu e adevăratul strâmb, la propriu, din fotbalul românesc!

”Petrescu e cel mai strâmb jucător! El nu luase vizita medicală în Anglia, a semnat antrenorul ca să poată să-l transfere! Ăla e profesionistul! Ani de zile, stretching câte 40 de minute înainte și după antrenament. Apă plată tot timpul la el, dietă atentă. Avea probleme cu stomacul, cu șoldul, cu picioarele, cu gâtul. Da' cu ce n-a avut probleme! Și a făcut performanță la cel mai înalt nivel doar pe seriozitate”.

În ceea ce privește noua eră de la națională, cu Cosmin Contra la timonă, Gică Popescu, deși este încrezător în ambiția noului selecționer, alături de care a jucat pentru prima reprezentativă, spune că performanțele depind de noroc și de insuflarea mândriei de a juca pentru națională.

”E greu. Ce le poate face jucătorilor? Probabil că o să-i aducă pe Budescu și pe Alibec în preliminarii. Contează mult și tragerea la sorți. Ce ar trebui să facă acum Cosmin e să le redea ăstora mândria de a juca la națională. Ei nu mai simt tricoul! Când l-ai îmbrăcat trebuie să bubuie, să se lipească de piele! Echipa națională nu înseamnă meci de 90 de minute și apoi discotecă! De 115 ori mi-a cântat imnul și de 115 ori am avut nod în gât. Vă jur! La imn simțeam că trăiesc pentru națională! Alt motiv nu ai! De ce vii la națională?”

Gică Popescu continuă să arunce săgeți către actulul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, despre care spune că are un sistem pregătit pentru a câștiga din nou alegerile la federație. Ca posibil înlocuitor, Popescu îl vede pe Lupescu, despre care spune că ar fi o variantă foarte bună.

”U” Craiova - Sepsi Sfântu Gheorghe, primul meci pe noua bijuterie din Bănie ? Patronul ardelenilor ar accepta propunere... OFICIAL: Adrian Mutu, prezentat în funcția de manager sportiv la FRF: ”Voi contribui cu tot ceea ce am învățat pentru su...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri