Antena Căutare

S-a terminat duelul româncelor de la Wimbledon! Halep și Miki Buzărnescu au oferit unul dintre cele mai frumoase jocuri ale zilei

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au înfruntat în această după amiază la Wimbledon, în cadrul celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Cele două românce au luptat exemplar și au oferit publicului unul dintre cele mai spectaculoase dueluri ale începutului de turneu

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au înfruntat în această după amiază la Wimbledon, în cadrul celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Cele două românce au luptat exemplar și au oferit publicului unul dintre cele mai spectaculoase dueluri ale începutului de turneu.

Rezultatul confruntării de pe iarba londoneză a fost 6-3; 4-6; 6-2 în favoarea Simonei Halep, care pătrunde astfel în turul al treilea al întrecerii din Marea Britanie.

Simona Halep a câştigat acest meci, dar impresia artistică i-a aparţinut Mihaelei Buzărnescu, jucătoarea care a acceptat jocul, şi-a luat responsabilitatea de a face punctele şi nu le-a aşteptat să vină din erorile adversarei. Halep a fost pasivă mult timp din meci şi nu a impresionat decât prin defensiva ei deosebită, prin rezistenţa fizică mai bună şi prin tenacitate.

Cele două românce au început cu multe greşeli întâlnirea lor de grand slam. Buzărnescu a intrat pe teren cu gândul să fie cât poate de agresivă, indiferent de consecinţe, de precizia loviturilor. Cu multe greşeli neforţate, fără a se baza pe serviciu, Mihaela Buzărnescu a fost o pradă uşoară pentru Simona Halep în prima parte a meciului.

Fostul lider WTA nu a excelat nici ea la serviciu, dar a ştiut să absoarbă presiunea adversarei, atâta câtă a fost. Halep s-a apărat bine şi a penalizat ori de câte ori a avut ocazia atacurile slab pregătite ale Mihaelei.

Halep a codus cu 6-3, 2-0 şi 40-15, moment în care jocul s-a întors cu 180 de grade. Agresivitatea Mihaelei Buzărnescu a început să dea roade, iar "Miki" a pus punct după punct în dreptul ei, pentru că a limitat foarte mult numărul cadourilor. Simona Halep a fost fără replică aproape, fiind depăşită clar de loviturile când în forţă, cand scurte ale adversarei. Foarte bine poziţionată la retur, adeptă a schimburilor puţine de lovituri şi cu un joc mai variat, Buzărnescu a reuşit să împingă meciul în decisiv, după o prestaţie spectaculoasă pe alocuri.

Decisivul a fost incandescent, cu cele două jucătoare evoluând la intensitate maximă. Halep a luat un avantaj important, Buzărnescu s-a apropiat, dar favorita numărul 7 a avut nervii mai tari şi a rezistat mai bine fizic, câştigând partida.

Setul I a fost un festival al break-urilor şi rebreak-urilor. Halep a condus cu 2-0, după un break în ghemul I, Buzărnescu a revenit şi a egalat la 2, apoi la 3.

Au urmat cinci ghemuri câştigate la rând de Simona Halep. După primele trei, setul I s-a încheiat cu 6-3 pentru favorită, după 29 de minute de joc.

Halep a condus cu 2-0 şi 40-15 în setul al doilea, dar şi-a pierdut serviciul. În loc de 3-0 s-a făcut foarte repede 2-4, sportiva de 31 de ani câştigând 17 puncte, în timp ce jucătoarea de 27 de ani numai cinci.

La scorul de 4-2, 30-30, pentru Mihaela Buzărnescu, pe serviciul Simonei, meciul a fost întrerupt câteva minute, deoarece i s-a făcut rău unui spectator.

Pauza neprevăzută ajutat-o pe Simona Halep, care a egalat la 4. Jucătoarea din Constanţa a avut apoi o şansă de 5-4, pe propriul serviciu, pe care nu a fructificat-o, astfel că rivala ei a luat rebreak-ul şi în ghemul următor a pus capăt setului, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

Halep a început bine şi decisivul, pe de o parte pentru că şi-a ridicat puţin nivelul de joc şi pe de altă parte pentru că Mihaela Buzărnescu şi-a mai pierdut din precizia loviturilor. Cu un break obţinut greu în ghemul secund, Halep a condus cu 3-0. Jucătoarea din Bucureşti nu a cedat şi s-a apropiat la 2-3, după un break, în ghemul al cincilea. Din nefericire pentru ea, resursele i s-au epuizat şi Halep s-a desprins decisiv, încheind meciul cu 6-2, după o oră şi 51 de minute de joc.

Mihaela Buzărnescu a avut o dispută cu arbiturl de scaun în ultimul ghem. Arbitrul de linie a dat aut la o minge lungă trimisă de Halep, care a cerut reluarea fazei. Mingea a fost bună, iar Mihaela se aştepta la rejucarea punctului, însă arbitrul de scaun a decis în favoarea Simonei.

În turul al treilea, Halep va evolua cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe australianca Ajla Tomljanovic, locul 49 WTA.

Cu Halep, jucătoarea din Belarus a jucat de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. Românca a câştigat ultimele două partide, una pe iarbă, în 2017, în optimi, la Wimbledon, scor 7-6 (3), 6-2, şi una pe hard, în 2015, în sferturi, la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4. Succesele Victoriei Azarenka sunt din 2012, la Linz, scor 6-1, 6-1, şi la Doha, scor 6-3, 6-1, ambele în optimi.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 111.000 de lire sterline (123.00 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Ianis Zicu este noul antrenor al echipei Farul Constanţa... Cori Gauff (15 ani) îşi continuă parcursul la Wimbledon! A eliminat-o şi pe Magdalena Rybarikova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x